Kun Tuija Ahvenaisen omistama ori Crunchtastic läpäisi oritestiseulan ja sai arvostetun jalostusoikeuden, Ahvenainen haravoi lehtiä kotonaan Kontiolahdella.

“Uskomatonta! Riikka (ratsastaja Riikka Harjula) on niin sitkeä. Minä luovutin jo viime vuonna, kun ori ei saanut lupia”, Ahvenainen paljastaa.

Hän oli sanonut Harjulalle, että saa tämä Oripäiville mennä, jos haluaa pettyä toisen kerran.

“Sanoin, että tee niin kuin tykkäät, ja tässä tulos”, Ahvenainen kiittää.

Testin ajan hän haravoi niitä lehtiä. Kun tuttu kysyi viestillä, että mikä tilanne, Ahvenainen ei edes heti keksinyt, mistä tilanteesta on kysymys. Mutta sitten Harjula soitti.

“Ja sieltä se jalostuslupa läsähti!” Ahvenainen iloitsee. Ja iloitsee vähän enemmän, kun kuulee, että se on toistaiseksi.

“Ois mulle riittänyt tammakohtainenkin”, hän sanoo.

Hevosestaan hän kyllä tykkää. Se on ilmava joka suuntaan, kuin hämähäkki, ja kapasiteettia on. Koska ori kirjattiin kilpailutulosten perusteella, Harjula sai päättää, mitä hän haluaa lautakunnalle esittää. Hän halusi näyttää rohkeuden ja kapasiteetin ja pyysi nostamaan 6-vuotiaalle esteet lähelle 150 senttiä.

“Hän ajatteli, että nyt kaikki peliin, irti kaikki mitä on”, Ahvenainen kertoo.

Ahvenainen on sairaanhoitaja, ja hän ottaa koronan tosissaan. Juhlia ei järjestetä, vaan piha haravoidaan loppuun.

“Riikka soitti ja sanoi, että nyt hän menee syömään. Minä sanoin, että minä menen kanssa kohta laittamaan jotain ruokaa”, päättää Ahvenainen, jalostusoriin omistaja.

 

Sammaliston Markus Lindblomilla jalostusoriita on ollut paljon, ja niitä on yhä paljon. Toki uudesta tulee aina hyvä mieli, kuten nyt Londenista.

“Ei jännittänyt. Kun on hyvä hevonen, ei kai silloin kuulukaan jännittää. Mutta kyllä me tyytyväisiä ollaan”, hän sanoo.

Hän otti oriin Ypäjältä mukaansa, ja se lähtee pian astumaan Eeva-Liisa Penttilän KS-tallille Hauholle.

Lindblom kertoo ihastuneensa Saksantuontioriissa sen sukuun ja kapasiteettiin.

“Sen suvusta et löydä yhtään oria, joka ei ole hypännyt GP:tä. Eikä monta tammaakaan. Se on niin suoritusverta kuin ikinä voi”, Lindblom sanoo.

Erityispisteet hän antaa koronaoripäiville niiden sujuvuudesta.

“Oli rauhallista ja mukavaa. Kiva kun ei tarvinnut notkua ja odotella. Me ollaan kohta jo kotona”, hän myhäilee puhelimeen iltapäivällä ennen neljää. Hänelläkin on mielessä vain normaali kotiruoka.

“Odotetaan ensi viikonloppua, kun silloin on seuraavat oriit.”

Londenkin teki omistajansa ylpeäksi.Londenkin teki omistajansa ylpeäksi.