Ei se määrä, mutta se laatu, kiteyttää Lappeenrannan grand prix kürin voittosuorituksen tuomariston puheenjohtaja Marko Björs. 

Kolme ratsukkoa, joista yksi keskeytti, toinen otti 58,7 prosenttia ja kolmas ensiyrityksellään 71,9 prosenttia.

Viimeksi mainittu oli kouluratsastava ja -valmentava eläinlääkäri Maria Pyykönen 11-vuotiaalla FWB-ruuna Fürst Wild S:llä (Fürst Fugger – Walt Disney). Mia Salosen kasvatin kanssa yhteistä taivalta on kerääntynyt jo kymmenen vuotta. GP kür oli kuitenkin uran ensimmäinen.

“Istuin tässä jokin aika sitten alas ja päätin, että nyt mä raapaisen sellaisen koreografian, jolla voi saada pisteitäkin”, Pyykönen kertoo küristä, jonka on itse suunnitellut.

“Kür oli näyttävä ja sisälsi hienosti vaikeusastetta, kun oli passagesulkutaivutukset ja piaffipiruetit sun muut”, Björs kehui. “Onnistuneesti tehtyinä, siis”, hän vielä täsmensi. “Tuolla ohjelmalla saa hyviä numeroita tulevaisuudessakin!”

Lappeessa vedettiin perinteiset neljän päivän ja 500 startin heinäkuukisat kolmella radalla 33 asteen helteessä. Eräänlaisena huipentumana kisoissa oli tänä vuonna rahtikone, joka lensi epätavallisen matalalla raviradan yli. Se oli Face Time Bourbon, jonka kone juuri laskeutui lauantaina intermediaire B-luokan loppuvaiheessa kolmen aikaan Lappeenrannan lentokentälle.

Pyykönen voitti myös lauantain interin ja sanoi kuulleensa “jotain kohinaa jossain vaiheessa”, mutta olleensa niin keskittynyt omaan tekemiseensä, ettei huomannut valtavaa konetta lainkaan. Björs postasi hätkähdyttävästä näystä videonpätkän someen.

“Hetken päästä kavereilta tuli viestiä että se oli se maailman paras ravuri.”

Lappeenrannan GP:n tulokset täällä

Lue lisää mielenkiintoisia juttuja Hevosurheilun Ratsastuksesta. Jos sinulle ei tule Hevosurheilua, tilaa se täältä

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS