Hevosurheilun Ratsastuksen pääjutussa Eevamaria Porthan-Broddell pääsee puhumaan lempiaiheestaan: valmentamisesta.

Valmentaminen on kahden kauppa, Porthan-Broddell muistuttaa. Että tuloksia saataisiin, ratsastajan pitää käydä asioita itsekseenkin läpi.

“Vaikeus lajissamme on se, että itseään pitää joskus muuttaa kauan, että saa oikean palautteen hevoselta. Kun tekee itse oikein, hevonen voi tehdä oikein tai se voi tehdä väärin. Kun tekee itse väärin, hevonen voi joko tehdä oikein tai se voi tehdä väärin. Kun palautetta ei saa heti, on vaikea harjoitella. Kun lyöt tennispalloa, se lähtee aina siihen suuntaan, minne sen lyöt, eikä se mene joskus sinne, joskus tänne”, Porthan-Broddell selittää.

Varustejutussa stewardi Pia Myrskog ja hevosvarustemyynnin grand-old-man Claes Jensen valottavat suitsiasioita toiminnallisuuden ja lajisääntöjen valossa. Tiesittekö, että koulukilpailuissa ei saa käyttää pitkälle niskaan ulottuvaa niskahihnaa ja toisaalta lapsiratsastajat eivät saa käyttää naruturparemmiä?

Jensen kertoo myös tuoreimpia tuulia Spoga-messuilta. Hän ymmärtää käsilaukkujen päälle – erityisesti hevostenhoitajien käsilaukku on käytettävyyden mestariteos.

Kotikolumnisti Miia Lahtinen kirjoittaa valmentajista, hänen mukaansa nykyihmisten kiireisessä elämänmenossa ja suomalaisessa tuppisuukulttuurissa valmentajat ovat niitä, jotka kysyvät ratsastajalta, että mitäs teille kuuluu ja kuuntelevat loppuun. “Hän on siinä hetkessä sinua varten, kun itse olet koko viikon ollut työnantajaa varten, lapsia varten, asiakkaita varten, hevosta varten.”

Uutispuolella Tuomas Virrankosken ajatuksia ennen ensimmäistä hänen järjestämäänsä Ypäjä Horse Show´ta, Stella Hagelstamin kuulumiset  ja Anna Kärkkäisen ajatukset siitä, mitä hän jää eniten kaipaamaan Elves Angelin siirtyessä siitokseen.

Ja HUOM! Käykääpä vastaamassa ratsastuksen tulevaisuuskyselyyn sivuillamme täällä.

Tuomas Virrankoski ja Jari Koivusalo ostivat oman ambulanssin.