Hevosurheilun torstailehdessä kerrotaan, että SRL:n myrsky jatkuu.

Kentällä kerätään nyt valtakirjoja uuden kevätkokouksen koolle kutsumiseksi. Puuhanaisena on SRL:n entinen pitkäaikainen hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja Leena Valtanen. Sillä “pinnan alla kuohuu”, kuten hän kuvailee.

Mitä mieltä näytelmän muut osapuolet ovat? Me kysyimme.  Entinen pääsihteeri Fred Sundwall avaa palkkansa kaikkien nähtäväksi. Se on noussut 22 vuodessa noin 3000 eurosta noin 5000 euroon, plus provisiot, joista hänen antamansa selvitys.

Hallituksen puheenjohtaja Mikael Forstén sanoo, että toiminta liitossa jatkuu normaalisti. Mutta hän on turhautunut. Hän kaipaa konkretiaa merivertauskuviin ja kysyy puolestaan näin: “Miksi kukaan ei kysy minulta ihan vaan suoraan, miksi jokin virhe on tehty, jotta voisin vastata siihen?”

 

Saksalainen koulutusskaala käyttöön. Perusasiat kuntoon. Hevosmiestaidolle se kunnioitus, joka sille kuuluu.
Kaikki mitä ratsastuksessa pitää tietää, on tiedetty jo 100 vuotta tai kauemminkin. Näin puhuu Susanne von Dietze-Pollak. Ollaan Horse&Rider in Motion -koulutustapahtumassa, joka kokoaa kouluratsastuksen harrastajia laidasta laitaan, myös heitä, jotka kyseenalaistavat ja hakevat vaihtoehtoja.
Von Dietze-Pollak kehottaa kaikkia nöyrtymään.
”Opetelkaa koulutusskaala ja noudattakaa sitä. Silloin ette niin helposti ajaudu väärille poluille ja tuloksettomille sivuraiteille. Pyörää ei kannata lähteä keksimään uudelleen.” Tulevissa numeroissa perehdymme muihinkin koulutustapahtuman luennoitsijoihin, joten stay tuned, kuten sanotaan.

 

Ja kun on kevätaika, pohditaan ratsuorivalintoja.

”Kun valinnat tehdään analyyttisesti, sutta ja sekundaa tulee vähemmän”, kiteyttää Kati Kumpula, jonka hevoset menestyvät Emma Broändan satulan alla.

Kumpula antaa 9 hyvin perusteltua neuvoa. Lopuksi hän myöntää, että joskus nyt vaan on 10 minuuttia aikaa päättää, ja siinä tilanteessa voi auttaa, että jollakin oriilla kaunis pää.

 

Tilausasiaa. Lehti ilmestyy postilaatikoihin ja digilehti kännykoihin torstaina 2.5..  Jos sinulle ei perjantain Hevosurheilulehti vielä tule, ehdit tehdä tästä mukavasti ja kätevästi hyperedullisen digitilauksen vaikka ihan tältä istumalta. Valitse “Kestotilaus digi”, se maksaa vuodessa 35 euroa. Näin tilatessa lehdelle tulee kuukaudessa hintaa 2 ,91 euroa.  Ei paha!  Ja kaupan päällehän saat luonnollisesti vielä maanantain RatsastusPlus -verkkolehden. Plussan kirjautumisasian voit hoitaa kuntoon täällä, tarvitset siihen asiakasnumerosi ja postinumerosi.  

Mukavaa vappua.