Ypäjän senioreiden hallimestaruusluokassa palattiin päiväjärjestykseen, kun Denzel ja Anna von Wendt ottivat jo neljännen hallimestaruuskullan. 

Kisa käytiin neljän ratsukon luokkana ja voitton riitti 67,6 prosenttia.

“Denzel on niin hauska, kun se on niin mamman mussukka ja tohkeissaan menemässä ja tekemässä”, von Wendt sanoi.

Hän on useampaan kertaan todennut, että Denzel, joka täyttää vuoden lopussa 18 vuotta, on jo jäähdyttelemässä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kisaaminen lopetetaan. Eläköityminen ei ole mikään itsetarkoitus.

“Moni kysyy aina, että milloin se Denzel jää eläkkeelle, mutta ei kai se nyt mihinkään eläkkeelle tuollaisessa kunnossa vielä jää”, von Wendt tuumaa.

Ypäjällä hänellä oli ideaalinen tilanne, sillä uuden hevosen, ori Sir Fashionin kanssa kilparadalla on tiettyjä pulmakohtia, jotka olisi hyvä päästä ratkomaan kisatilanteessa.

Denzelin harteille jäi siis mitalin hakeminen kotiin, jotta Sir Fashionin kanssa päästiin tarttumaan ongelmakohtiin, ja suorastaan hieman provosoimaan niitä esiin.

“Täytyyhän mun oppia ratsastamaan tota hevosta niin, että sen laatu saadaan esille.”

“Esimerkiksi vaihdot joka toisella on yksi ongelmakohta. Tänään ratsastin ne todella niin, että pidin hevosen todella suorana, joka johti siihen, että se alkoikin vaihtaa jokaisella. Ja niin edelleen,  niitä virhekohtia tuli useita.”

Luottohevonen ja luottokuski, Denzel ja Anna von Wendt.

Denzel oli kevät- ja kesäkauden von Wendtin valmennettavan Pilvi Rientosen ratsuna ja oppimestarina. Denzel kuljetti Rientosen joitakin viikkoja sitten Woikoskella SM-tulokseen, joka oli Rientosen ensimmäinen GP-tulos. Tehtävä oli näin täytetty, ja hevonen saattoi palata omistajalleen ja entiselle ratsastajalleen von Wendtille.

HalliSM:issä se tapahtui, ja voidaan todeta, ettei hevonen lainaamisesta kärsinyt.

Onko se edes erilainen ratsastaa?

“No ei, se on ihan samanlainen kuin aina ennenkin.”

Von Wendtin oli tarkoitus lähteä halliSM:ien jälkeen Saksaan, valmentajansa Jonny Hilberathin luo. Nyt on korona kuitenkin tuonut mutkia matkaan.

“Jonny sanoi ihan suoraan, että nyt ei ole paras mahdollinen hetki tulla. Tuleeko se hetki jossain vaiheessa tänä vuonna tai ensi vuoden alussa, toivottavasti. Täytyy vähän yrittää ottaa selvää … lehtitietojen varassa on tosi vaikea ainakaan päätellä, että mitä suunnitelmia tässä uskaltaa tehdä.”

Ensi viikonloppuna Ainossa järjestetään GP-luokka. Von Wendt on ilmoittaunut siihen molemmilla hevosillaan, mutta sen jälkeen kisakausi oli tässä.

“Sitten on Rien van der Schaftin maajoukkuvalmennus. Sen jälkeen se on sitten vaan talvilepoa ja katse ensi maaliskuuhun ja Ypäjän kansainvälisiin CDI-kisoihin.”

“Toivottavasti nyt edes ne sitten järjestetään!”

Senioreiden hallimestaruustulokset täällä

Nuorten hallimestaruus meni ylivoimaisesti Louise Jönssonille ja Daynalle.  Ratsukko otti 71,127.

“Tänään meni kivasti, eilen oli vaikeampaa Daynan kanssa”, Jönsson tuumasi.

Arvostelussa oli isoja eroja, kun C-tuomari Anne-Mari Pekonen antoi 68,3 ja M-kirjaimessa istunut Irmeli Summanen peräti 73,3 prosenttia.

“Joo, olihan ne erot aika isoja, mutta näkemyseroja voi aina olla, ja tietysti riippuu paljon missä kirjaimessa kukin istuu”, Jönsson tuumaili. Hän totesi, että 71 prosenttia on huipputulos, etenkin, kun korjattavaakin löytyi. Yksi tällainen kohta oli laukanvaihdot joka neljännellä, jossa hän sai kylläkin sarjan ehjänä tehtyä, mutta ennen sarjaa hevonen teki joitakin vaihtoja joka-askeleella.

Kotona Ruskeasuolla talvitreenit jatkuvat, ja kisakausi on nyt seisahduksissa ainakin helmikuuhun asti.

“Nyt on hyvää aikaa harjoitella Kikon (Kalliokoski) kanssa U25- eli GP:n asioita, kun ei ole pelkoa, että ne sekoittavat kisaratoja, Jönsson kertoo. Hänellä on vielä ensi vuosi nuorissa, mutta hän haluaa silti harjoitella jo seuraavan vaikeusasteen asioita. Nuorten luokissa nuorten piffiä ja paffia ja muita GP-liikkeitä ei esitetä.

Nuorten hallimestaruustulokset täällä

Veera Paloheimo otti Wolle Wolkensteinilla voiton junioreissa ja iloitsi ennätysprosenteista. “Olihan tuo 71 prosenttia paras mitä ikinä olen saanut normiradasta”, hän totesi. “Vaikka haluttiin mennä ihan vaan sellanen hyvänmielen rata viimeiseksi junioriradaksi.”

Paloheimo sai jo toisen mitalin Wollella, mutta kertoi, että hevosella mitaleita riittää pilvin pimein. “Se on niitä isosiskon Ellan kanssa aika paljon ottanut.”

Enemmän kuin junnukulta, Paloheimoa kutkutteli lauantaina ratsastettu intermediaire 1. Kerta oli ensimmäinen elämässä, eikä Paloheimo ollut mennyt välivaihetta pyhää yrjöäkään koskaan.

“Makee tunne tuli jo verkassa, kun siellä olin Anna von Wendtin ja Stella Hagelstamin kanssa samaan aikaan…”

“Siitä tuli kuitenkin 66,5 prosenttia ja olin toka ei-sijoittunut.”

Idea oli hetken päähänpisto, ja valmentaja Ville Vaurio antoi vihreää valoa. “Ville meni samaan aikaan inter A:ta toisessa hallissa” Paloheimo nauraa.

Hänelle tuli ensimmäistä kertaa tunne, että tuli jotakin tehtyäkin.

“Ajattelin, että vitsi, tää on sitä oikeeta kouluratsastusta, tuli ratsastajallekin hiki, että ehti kaikki ne liikkeet tehdä.”

Junioreiden hallimestaruustulokset täällä

Juniori Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein vaativassa B:ssä, joka tuntui ratsastajasta intermediare-startin jälkeen ihmeen helpolta.

Mitalistit:

Senioreiden hallimestaruus 2020
1) Anna Von Wendt Denzel 67,645 2) Susanna Hyypiä Avemmo 65,435 3) Pilvi Tuominen G-Renzo 62,536

Lapsiratsastajien hallimestaruus

1) Coco Roine Kameo 75,500 2) Selma Maula Butterfly Tirlittan 72,750 3) Mila Pietarila Donell Höjris 72,100

Poniratsukoiden hallimestaruus 2020 | Helppo A | FEI Ponien henkilökohtainen ohjelma 2012/2018

27 lähtijää ja 7 sijoittuu  1) Roosa Salo, RAUMAN HEVOSYSTÄVÄT RY – Sir Maximus Welshwarrior 71.622%, 2) Matilda Piispa, SALO RIDING CLUB RY – Vasehöjs Kashi 68.288%, 3) Saana Hannula, RATSASTUSSEURA AINO RY – Dacapo de l’Aube 67.883%

Junioreiden hallimestaruus 2020 | Vaativa B | FEI Junioreiden henkilökohtainen ohjelma 2009/2018 Kansallinen | Hevonen | Kouluratsastus 15 lähtijää ja 4 sijoittuu  1) Veera Paloheimo, HYVINKÄÄN URHEILURATSASTAJAT RY – Wolle Wolkenstein 70.245%, 2) Lia Lundström, HELSINGIN RATSASTAJAT RY – Wald Hit 67.500%, 3) Sanni Heliste, HELSINGIN RATSASTAJAT RY – San Heinrich 67.451%

Nuorten ratsastajien hallimestaruus 2020 | Vaativa A | FEI Nuorten ratsastajien henkilökohtainen ohjelma 2009/2018 10 lähtijää ja 3 sijoittuu  1) Louise Jönsson, HELSINGIN RATSASTAJAT RY – Dayna 71.127%, 2) Eerika Hakala, TURUN SEUDUN RATSASTAJAT RY – American Beauty 67.206%, 3) Nora Svensk, HELSINGIN RATSASTAJAT RY – Lammehaven’s Zadin 66.765%

 

EqPro Championsarja, finaali

EQPro 7-8v Championsarja 2020 | Vaativa A |  4 lähtijää ja 2 sijoittuu  1) Stella Hagelstam, BOEN RATSASTAJAT RY – Hagels DeBeers 76.628%, 2) Susanna Hyypiä, LAHAN URHEILURATSASTAJAT RY – Ivemmo 69.518%, 3) Tiina Polso, DRESSAGE TEAM TRAVERS RY – Frac Attraction 67.772%, 4) Katja Kuokka, KAAKON RATSASTAJAT RY – Fillyhill’s My Special 66.716%

EQPro 6v Championsarja 2020 | Vaativa B | 4 lähtijää ja 1 sijoittuu  1) Oona Ylirautia, LOHJAN RATSASTAJAT RY – Farjana 74.400%, 2) Auli Lamers, JYVÄSSEUDUN RATSUKOT RY – Jackson 70.200%, 3) Auli Lamers, JYVÄSSEUDUN RATSUKOT RY – J’Adore JV 63.800%, 4) Emilia Jokijärvi, LAAKSOLAN RATSASTUSSEURA RY – For Fantasy 61.400%

EQPro 5v Championsarja 2020 | Helppo A |  3 lähtijää ja 1 sijoittuu  1) Sara Lehtilä, LAHAN URHEILURATSASTAJAT RY – Be a Surprise 76.200%, 2) Noora Nisula, KYMENLAAKSO RIDING CLUB RY – Divine May Philip 74.400%, 3) Veera Kirjalainen, KYMENLAAKSO RIDING CLUB RY – Fair Liberty 73.400%

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS