Ansiomerkit

Syyskokouksessa jaettiin ansiomerkkejä ja suoritettiin palkitsemisia.

Olavi Savutielle Lahden ratsastajista myönnettiin arvokkain mahdollinen eli kultainen ansiomerkki.

Henrik Arle ja Tom Gordin kutsuttiin kunniajäseneksi.

Vuoden ratsastusteko on Anna-Julia Kontion, jonka kilpailunäytöt ovat vaikuttaneet siihen että hänet on valittu Team Harmonyn jäseneksi. Vuoden ratsastaja on Tuisku Lamberg. Vuoden hevonen on Supremo, pararatsu, joka on noussut lähes tuntemattomuudesta MM-tasolle vuoden 2018 aikana. Vuoden kilpailujärjestäjä on Powerpark.  Lännenratsastusvaikuttaja Katja Vanhatalo on vuoden kasvattaja.  Vuoden seuratoimijat ovat sisarukset Veera ja Riikka Nieminen. Vuoden tähtiseura on valjakkokisoissa kunnostautunut Husaariratsastajat ry. Vuoden ratsastusnuori on  Julia Kärkkäinen, Riding Club Solbackasta. Vuoden laatutalli on tamperelainen Niihama Riding Oy. Vuoden ratsastuksenopettaja on Sirpa Degerth-Kaldi, Tuomarinkylän ratsastajat.

SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto kertoi alkuun, että mitä talouteen tulee, tulos näyttää hyvältä.  Kokouspäivästä tuli silti pitkä. 

Talousarvio hyväksyttiin. Jäsenmaksuja ei nosteta, mutta puskuria silti tarvitaan, sillä juhlavuosi SRL100 ja Kipa kilpailujärjestelmän uudistukset tulevat kuormittamaan taloutta.

Talousarvion 2020 tuotot ovat 3 564 634 euroa ja kulut 3 508 497 euroa.  Poistojen jälkeen vuoden 2020 budjetti on 38 000 euroa alijäämäinen. 

“Jäsenkertymä on parempi, budjetointi varovainen,  palkat budjetissa, hevoslisensseissä kasvua ja materiaalikuluja säästetty, mutta taloushallinto ja IT ovat ylittäneet budjetin, ja lisäksi on KIPA ja juhlavuosi”, Koivisto luetteli.

Heti kokouksen alkuun jäätiin vääntämään esityslistasta.  Kohta “5.1. 5. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä tilikaudella 2018 toimineille hallituksen jäsenille ja muille tilivelvollisille” oli se, mikä keskustelutti, aiheutti jopa pienen myrskyn.   Kyseistä vastuuvapautta ei myönnetty viime kevätkokouksessa Seinäjoella, eikä sitä myönnetty syyskokouksessa Helsingissäkään. Viime keväänä ja yhä nyt asiassa kaiherteli eronneen toimitusjohtajan Pekka Törmälän työsopimus ja eroraha ja hallituksen vastuu asiassa. Päivi Savilahti-Bäckman sai taakseen kannatusta todetessaan, että jäsenistölle ei ole annettu riittävästi tietoa, jotta vastuuvapaudesta voitaisiin niin vain päättää.

Asiasta keskusteltiin vuolaasti ja sen jälkeen päätettiin palata siihen myöhemmin kokouspäivänä. Näin tapahtui klo 17, jolloin J-P-Leskinen ehdotti että vastuuvapausasia siirretään kevätkokoukselle ja sai kannatusta.

Tässä välissä oli pidetty hallitusvaalit ja yritetty käsitellä KS1 -kilpailusääntöjen muutokset.

Annaliisa Aarnio-Wihuri lähti käymään kilpailusääntöjen viilausta kohta kohdalta,  mutta salissa haluttiin jo kotiin.  Lisäksi urheilujohtaja Aki Ylänne oli jo poistunut salista. Tom Gordin ehdotti, että puutteellisesti valmistellut KS1 -säännöt käydään läpi nopeasti, vain isot ja oleelliset asiat käsitellään, ja oikeinkirjoitusasiat ja vastaavat jätetään toimistolle.  Sääntöjä harpottiin ensin jonkin aikaa urheilujohtajan  ehdotusten pohjalta, mutta päätettiin siirtää säännöt ensin korjattaviksi ja sen jälkeen hyväksyttäviksi vasta kevätkokouksessa.  

Hallitusvaaleissa hallitukseen nousivat erovuoroisten Osmo Metsälän ja viime keväänä kesken toimikauden tehtävästä eronneen Tomas Steniuksen tilalle Salla Varenti ja Osmo Metsälä.

Ehdokkaiden saamat äänet jakautuivat seuraavasti Salla Varenti 408 ääntä, Osmo Metsälä 244, Hanna Harjuvaara 162 ja Marja Nuuttila 96.

Lue tarkka kokousraportti maanantaina RatsastusPLUSsasta!

Salla Varenti oli äänikuningatar 408 äänellä ja myös Osmo Metsälä valittiin takaisin hallitukseen.

 

 

 

 

 

Lisää teemasta: SRL syyskokous 2019