Kari Vepsä, 69,  oli terveyshuolien takia ikävissä mediaotsikoissa alkuviikosta, mutta käänne parempaan tuli nopeasti. 

Vepsällä jo aiemmin diagnostisoitu syöpä oli pysynyt vuosikausia näkymättömissä, mutta ilmoitti rutiininomaisessa verikokeessa itsestään.  Diagnoosi varmistui PET-kuvannuksessa,  jossa suonensisäisesti annettu merkkiaine kulkeutuu syöpäkohteisiin, ja kamera havaitsee merkkiaineen ja näin ollen myös syövän sijainnin kehossa.

Tilanne palautettiin päiväjärjestykseen hormonilääkityksellä, joka tehosi heti.

“Eroon tästä ei pääse koko loppuelämänä aikana, mutta nämä hoitohommat rupesivat heti auttamaan.  Elämä jatkuu”, Vepsä vahvistaa rauhalliseen tyyliinsä. Hän sanoo, ettei ole tilanteesta huolissaan.

Vepsä on kuitenkin ikäänsä vedoten siirtämässä KV-Stablen vetovastuuta reining-kilparatsastaja tyttärelle Siri Haanpäälle, jonka tyttäristä etenkin 14-vuotias Verona on innostunut lännenratsastuksesta. Haanpää on perheineen muuttanut hiljattain samaan pihapiiriin isänsä kanssa.

Hevoset vievät valtaosan ajasta, sillä iskelmälaulaminen on ollut koronan takia vuoden päivät minimissään.

Ongelmahevosia käy uudelleen koulutettavana lähes päivittäin ja puoliso Maija Vepsäläinen kertoo, että hevostaitokurssit myydään tällä hetkellä ennätysajassa loppuun.

Omat kisat järjestetään Karkkilassa kesäkuussa, reiningin SM-kisat järjestetään tänä vuonna 4.-5.9., Tanskan EM-kisat siintävät mielessä ja Ruotsiinkin tähytään heti kun matkustaminen mahdollistuu.

Vepsällä on myös avoimen tason 10-vuotias quarter-ori GK Puro Pepp (A Shade Peppy – Puro Chic). Kysymykseen, mitä sen kanssa, Vepsä vastaa toppuutellen.

“Ei mulla nyt mitään hirveitä ambitioita ole, mutta jos nyt edes pikkusen pystyisi näille nuoremmille kiusaa tekemään.”

“En toisaalta sano eikään, jos niin kävisi, että rupeaisi oikein hyvin sujumaan!”