Carl Hesterin Ypäjän klinikasta on tarkka raportti RatsastusPlussassa, lehtijutussa puhutaan muuta.

Esimerkiksi paksusta ja villistä Valegrosta sekä Rotterdamin EM:ien painajaisesta.

“Kun menin radalle, näin Henri Ruosteen, joka tuli juuri ulos radalta. Ehdin juuri ja juuri vilkaista hänet vakavia kasvojaan, kun hänen hevosensa oli juuri suurin piirtein pillastunut radalla. Seuraavassa hetkessä oma hevoseni astui yleisön eteen ja reagoi lähes tismalleen samalla tavalla”, finaalissa toiseksi viimeiseksi sijoittunut Hester muistelee.

Seuraavat kilpailut Hester sanoo kilpailevansa kotitallia olevissa kisoissa. “Sellaisissa joihin on puolen tunnin ajomatka ja tyhjät katsomot, niihin on kiva mennä.”

Yleisö rakasti kuivaa ja purevaa huumoria harrastanutta Hesteriä, mutta kaikki klinikkaratsastajat eivät. Pilvi Tuominen on ratsastanut muutaman viikon sisällä

Carl Hesterin, Patrik Kittelin ja Suomen maajoukkuevalmentajan Rien van der Schaftiln silmien alla.

“Ja pidin ehdottomasti eniten Rienistä”, hän paljastaa.

Mukana lehdessä myös Laatuarvostelun voittajien Siiri Kyrön ja Taikku Lehtosen sekä hevoskasvatuksen tähän kesään lopettaneiden Annu Mellerin ja Eva Nordman-Rajaharjun ajatuksia.

Saamme kuulla myös Helsinki Horse Show´n luvut.   Tom Gordin kertoo, että HIHS pesee muun muassa Madonnan megakonsertin. Madonnan konsertti rakentuu kolmessa päivässä 85 rekan ja 250 työntekijän voimin, kun taas HIHS vaatii 12 päivää, yli 100 rekkaa sekä lähes 1000 tuotantohenkilöä. Kulut ovat kaikkiaan miljoonia, mutta onneksi ainakin yhdessä kohtaa päästään säästämään. Kansainväliset koulutuomarit nostavat vain FEI:n määrittelemän hyvin vaatimattoman päiväkorvauksen.

”Ei kukaan koulutuomari elä tuomaroinnilla”, Gordin kuittaa.