Ville Kulkas ja omakasvatti FWB-ruuna Nepton olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Nelossija Ainon GP-luokassa nations cup -viikonloppuna on huipputulos itsessään ja hyvä valmistelu sunnuntain nations cupiin, jolloin Kulkas on yksi joukkueratsastajista.

Valmentaja Ad van de Wetering antoi Kulkkaalle ohjeen “laukkaa reippaasti ja katso miltä se sillä lailla tuntuu”.

Kulkas ratsasti melko hitaan ajan, koska sai niin ison hypyn uusinnan kakkosesteelle, että lähestyminen hackamorella kävi vaikeaksi. “Katsoin viisaimmaksi kiertää esteen enkä ottaa nopeinta mahdollista tietä”, Kulkas kertoi.

Luokkavoitto meni Tanskaan Marie Hjorth Frederiksenille hevosella Duble.

“Duble on nopea ja sillä on hyvät etujalat”, Frederiksen sanoi.

Tanskalaiset ovat lähettäneet nuoren ja kokemattoman joukkueen Suomeen, koska heillä ei enää ole mahdollisuuksia päästä nations cupin semifinaaliin eikä finaaliin.  Nations cupin GP-luokka on ratsastajille arvokas luokka, sillä siitä saa reippaasti FEI-rankingpisteitä.

“Eikä Suomi nyt niin kaukana ole kuin aina annetaan ymmärtää. 700 kilometria autolla ja yksi laivamatka!” totesi joukkueenjohtaja Bo Möller.

Suomen osakilpailun tanskalaiset silti ovat aikeissa voittaa. Samoissa aikeissa ovat suomalaisetkin, joten matsista tulee tiukka.

“Kyllä mekin voittaa ajateltiin”, Kulkas vahvisti.

Muut suomalaiset sijoittuivat seuraavasti: John Antell ja Iscara del Maset 7., Susanna Granroth Leopoldo 12., Jasmin Ranta-aho ja Dixon 13., Sanna Backlund Escada 16.,

Tulokset 160 cm GP täällä 

Lisää teemasta: Nations cup