Voiko olla? Entisellä Perchen alueella, Ranskan Normandiassa, huomaa, että voi.

  • Yli tuhatvuotinen oma rotu, maamiesten entinen ylpeyden ja riemun aihe, percheron-hevonen, on siitä elävä (toistaiseksi vielä) esimerkki. Tuo juttu on tietenkin päälehden puolella, mutta talvinen kuva Ranskasta on niin nätti, että pakkohan sitä oli käyttää. Älkää ihmeessä jättäkö lukematta, muutkin kuin suomalaiset percheronihmiset. Oudon liikuttavalla tavalla nimittäin huomaa, että hevosihmiset ovat samanlaisia kaikkialla. Runkolehdestä (kuten toimituksessa muuta lehteä kutsutaan) on selvitetty tielle  karanneiden hevosten aiheuttamia liikenneonnettomuuksia ja niiden korvauskäytäntöjä.
  • Ratsastuksessa riemuitaan siitä, että Jalopeno on kuntoutumassa.  Se tietää entistä jännempiä mestaruuskisoja ensi kesänä.
  • Ja siitäkin riemuitaan, että eräällä nuorella seniorilla on nyt maailmanluokan hevonen tallissaan.  Luonne on vaikea.  Hevonen juoksee, nousee pystyyn, säikkyy vastaantulevia hevosia ja pelkää peilejä. Lisäksi se on iso, ja sen ratsastaja on pieni. Mutta olympialaisiin tällä hevosella mennään.
  • Kenttäratsastuksessa on mietinnän paikka. Lajiin tullaan usein niin, että on vain hankittu jokin hevonen, ja sitten päätetty kokeilla kenttää. Ei se sinällään huonosta ole: melkein millä tahansa hevosella voi tehdä ensimmäiset tutustumiset maastoesteisiin ja Elmo Jankarin mukaan rohkea ja mukava nykyhevonen menee kyllä nykyistä kahta tähteä eli junioreiden EM-tasoa. Seuraava hevonen kannattaisi kuitenkin hankkia jo lajia ajatellen. Verta ja kykyä pitäisi olla sopivasti.
    ”Nopeat etujalat ovat myös tärkeät, takajalat tulevat aina kyllä perässä”,  Sanna Siltakorpi tietää.
  • Etävalmennus. Mitä se on, mitä se ei ole? Kasvattaa suosiotaan muuten koko ajan.
  • Ratsastuksen uutisaukeama tulee herättämään keskustelua. Mikä on hyvä.

Tällaista on tulossa perjantaina 1.2.

Oletteko kaikki huomanneet miten edullinen perjantain Hevosurheilu, se missä on aina ratsastusjutut,  on tilata digi-näköislehtenä?

35 euroa vuosi. VUOSI!

Kyllä nyt kannattaa jo harkita tilausta säästäväisimmänkin.  Ja siihen päälle saa ilman eri veloitusta maanantain RatsastusPlussan, johon kirjaudut erikseen tilauksen tehtyäsi.  Vuoden alustahan Plussaan on kirjauduttu tilausnumeron sijaan ASIAKASNUMEROLLA.   Tämä numero löytyy lehden osoitetiedoista ja se kirjoitetaan ilman ensimmäisiä nollia. Ensimmäisellä kerralla palvelu kysyy myös sähköpostiosoitetta, johon toimitetaan aina uusimman numeron linkki.

Käy tilaamassa oma rakas 95-vuotias Hevosurheilu-lehtesi täältä.