Ponioriiden arvostelujen jo päätyttyä, vuonohevosoriiden ollessa ulkokentällä kuvattavana sattui ikävä tapahtuma. Kolmevuotias Trolldalens Odin kävi täysin varoittamatta kahdesti ihmisen päälle ja aiheutti näille vammoja.

Trolldalens Odin hermostui äkkiarvaamatta ja hyökkäsi ensin vieressä seisoneen kouluttajansa Maarit Yli-Tokon päälle. Esittäjä, Yli-Tokon tytär Hannamaija sai oriin komennetua irti ja vietyä etäämmälle. Siellä ori toisti temppunsa hyökäten esittäjänsä päälle, ja riepotteli häntä hetken aikaa, ennen kuin poistui paikalta. Se saatiin pian kiinni ilman, että se oli aiheuttanut enää uhkaa muille ihmisille tai hevosille

Loukkaantuneet saivat paikan päällä ensiapua, ja heidän kuntonsa tarkastettiin sairaalassa.

“Itse selvisin mustelmilla, Hannamaijalla on solisluu halki. Suurin vamma on kuitenkin järkytys, ja suuri suru. Ori sai kolmen päivän arvostelussa luonteestaan kympin ja se on kotona aina käyttäytynyt moitteettomasti,” Maarit Yli-Tokko kertoo.

“Rodun kotimaassa Norjassa oriiden luonteeseen kiinnitetään erityistä huomiota, eikä tuollaista käytöstä katsota lainkaan. Niiden pitää toimia joka paikassa ja seurassa. Odin saa vielä mahdollisuuden tulla kivaksi käyttöhevoseksi ruunana. Olen jo jutellut monien eläinlääkäreiden kanssa, ja he uskovat, että tapahtunut unohtuu hevoselta ruunaamisen myötä,” Yli-Tokko lisää.