“Isoin voittoni, isoin kilpailuni ja näin nappiin meni!” Wikström huokaisee onnellisena.

Hän oli nuorten ratsastajien kilpailussa ensimmäinen hevosella Pin Rock’s Fade To Black (Pin Rock’s Black Velvet – El Bundy) ja toinen hevosella Chiara’s Charm (Cayado – Alasca). Luokan kolmanneksi nousi Veera Manninen ratsullaan Colibri. Suomi lähti Puolaan kilpailemaan joukkueena, ja vastassa oli Puola. Lopulta Puola kuitenkin voitti, koska suomalaisista yksi ei päässyt starttaamaan ja yksi joutui hylätyksi maastossa.

Wikström johti kilpailua alusta loppuun saakka.

“Musti (Pin Rock’s Fade To Black) teki elämänsä radan koulussa! Se oli ekaa kertaa isolla areenalla, mutta teki rennon ja hienon radan. Tuomarit kirjoittivat, että ´very good test´”, Wikström hymyilee.

Maastossa hevonen oli menossa ensimmäisellä esteeltä viimeiselle.

“Joka ikinen tehtävä nappiin. Vaikein ratamme, ja Musti luokan pienimpänä hevosena oli luokan nopein”, Wikström kertoo.

Kun siihen lisää vielä nollat estekokeesta molemmilla hevosilla, ei voi olla kun tyytyväinen.

“Meni paljon paremmin, kuin odotin”, joulukuussa 18 vuotta täyttävä juniori kertoo. Hevonen on hänen kentässä itse kolmeen tähteen nostamansa Suomessa syntynyt tamma, jota oli ennen kenttäuraa yritetty kouluratsuksi.

“Minun piti vain ratsastaa sillä jonkin aikaa, mutta kun se oli ollut meillä puoli vuotta, ostimme sen itselle”, Wikström kertoo.

Ainoa joka hieman harmittaa kaudessa on se, että Wikström ei päässyt junioreiden EM:iin, koska niitä ei tänä vuonna ratsastettu koronan takia.

“Mulla olisi ollut niihin kolme hevosta. Mutta mennään ensi vuonna nuorten luokkia”, Wikström sanoo.

Tulokset täällä.

Korjattu tekstiin: Pin Rock’s Fade To Blackilla oli menty kenttää jo ennen Wikströmiä, mutta ura alkoi ottaa kunnolla tulta hänen kanssaan.

 

 

Lisää teemasta: RatsastusPLUS