SRL:n Urheilufoorumin ensimmäinen luento, kenttämaajoukkuevalmentaja Lizzel Winterin alustus päättyi rap-artisti Will.i.amin kappaleeseen “Standing in the hall of fame”.

Ratsastuksessa halutaan kunnian kukkuloille, mutta miten sinne pääsee?

Tämä on kysymys, joka on esitetty aiemminkin. Se esitettiin jälleen Suomen Ratsastajainliiton Urheilufoorumissa Helsingissä lauantaina.

Sinne pääsee samoin kuin muissakin urheilulajeissa. Tässä kohdassa siteerattiin takavuosien jenkkifudisvalmentajaa Vincent Lombardia.  Hänen lentävät lauseensa pätevät kaikkiin urheilulajeihin, ja yleensäkin elämässä.

Voittaja tarvitsee taakseen voittavan systeemin.

Winter havainnollisti tilannetta palapelillä, jossa peli ei valmistu, jos yksikin palanen puuttuu.

10 palasta ovat ratsastajan tukijoukot, liitto, FEI, valmentajat, hevosen tukiryhmä, resurssit, perhe, kuljetukset, strategia ja sponsorit.

Sen jälkeen mietittiin ryhmittäin. Jokainen ryhmä sai palapelin yhden palasen mietittäväkseen. Minkälainen tuo pala on?

SRL:n urheilufoorumissa katsotaan jo Tokioon. Eikä Tokio kovin kaukana olekaan. Kahden vuoden päässä.

Winter luotsaa kenttäratsastuksen maajoukkuetta, mutta hän muistutti, että Tokioon on menossa muitakin ratsastajia. Ja että Tokion jälkeen tulee Pariisi. Ja että siinä välissä ja sen jälkeen on EM-kisoja ja muita tavoitteita.

Will.i.am:  Standing in a hall of fame

Ben Simonsen, Pia Reitti, Leena Turpeinen, Maria Colliander, Talvikki Järvinen, Tarja Kallio, Kiki Nyberg ja Jorma Kainulainen miettivät hotelli Scandic Marinan kokoustilassa mistä asioista koostuu menestyvä strategia.