Ensimmäisen kerran radalla ilman toista silmää esiintynyt konkariruuna Denzel voitti Ypäjällä ratsastajansa Anna von Wendtin kanssa kauden ensimmäisen GP:n näytöstyyliin prosentein 69,384.

”Todella positiivinen suoritus, ja Denzel esiintyi hyvinkin reippaana ja terhakan oloisena. Tasaisen varma suoritus, jossa rutiini näkyi. Ratsukko olikin meillä kaikilla tuomareilla selvänä ykkösenä”, totesi päätuomari Irmeli Summanen ja kiitteli vielä erikseen siitä, että ruuna oli aiempaa hoikemmassa kunnossa.

Puuttuva silmä ei hämmästyttänyt.

”Tiesin, että se silmä oli jouduttu ottamaan pois, ja näitähän näkee niin paljon. Hevoseen se ei näyttänyt vaikuttavan”, Summanen sanoi.

Von Wendt oli myös luokan toinen, ratsullaan Sir Fashion, prosentein 65,906.

”Todella komea ja hyvännäköinen ilmestys, joka teki upeita lisäyksiä ja taivutuksia. Kokoamista vaativissa tehtävissä se kuitenkin vielä jännittyy, jolloin tulee rikkeitä”, Summanen analysoi.

Luokan kolmas oli Stella Hagelstam Sangraalilla (65,833 %). Summanen kiitteli suorituksesta erityisesti ratsastajaa, joka kovalla rutiinillaan ratsasti radan loppuun, vaikka hevosella on vielä ongelmia siinä, että se jaksaa kantaa itsensä tasapainossa.

Anu Sirosen ja San Quellen suoritus jakoi hieman tuomareiden mielipiteitä, mutta Summanen huomautti, että sivutuomari vaikutti nähneen hieman toisin.

”Anu ratsasti siististi, mutta hevonen oli vähän etupainoinen, ja venähti välillä liian pitkäksi”, Summanen totesi.

Pilvi Tuomisen ja G-Renzon osana oli tänään jäädä luokan viimeiseksi, kun ohjelmaan tuli paljon virheitä.

 

Anna von Wendt iloitsi Denzelin voitosta ja erityisesti sen prosenteista, jotka olivat ratsukon ennätys.

”Onhan se ihan mieletön hevonen, niin kiva ratsastaa ja niin hyvällä tuulella. Siitä oli tosi kiva päästä kisoihin”, von Wendt hehkutti. ”Tiesin, että meni hyvin, mutta en arvannut, että noin hyvin.”

Ruuna kilpaili viime kesän toisen ratsastajan kanssa, ja vuoden vaihteessa sen silmä jouduttiin poistamaan pitkäaikaisen silmäsairauden takia.

Von Wendt kertoo, että verryttelyssä tuli kiire, kun hänellä oli 5 hevosen luokassa mukana kaksi hevosta. Hevoset oli kuitenkin ratsastettu jo aamulla kotona. Denzel syttyi jo silloin, kun näki hevosauton jo ulkona odottamassa.

Ratsastaja huomauttaa, että suuri rooli Denzelin nykymenossa on myös sillä, että hän itse on Sir Fashionin myötä oppinut ratsastamaan aiempaa paremmin.

”Ehkä piaffeissa voisin pyytää Denzeliä vähän enemmän, niin voisimme saada vielä paremmat pisteet…” hän jo suunnitteli.

Valtavia suunnitelmia 19-vuotiaan ratsun kanssa ei kuitenkaan ole tarkoitus tehdä, vaan nyt pyritään saamaan Sir Fashion tarkemmaksi. Pariisin olympialaisiin tähdätään Sir Skyfallilla, joka ei vielä ole GP-valmis.

”Sir Fashion oli nyt radalla jo parempi, mutta on sen kanssa vielä paljon parannettavaa. Osittain se on jo aika hyvä, ja kevyempi edestä, mutta on siinä tekemistä. Kyllä ne tuomarit vaan tietää”, von Wendt totesi.

Luokan tulokset täällä.

 

 

 

Sir Fashionilla on vielä tekemistä kootuimmissa liikkeissä, mutta eteenpäin on menty.Sir Fashionilla on vielä tekemistä kootuimmissa liikkeissä, mutta eteenpäin on menty.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS