Sanna Backlund ratsasti Ypäjällä ensimmäisen GP-sarjan osakilpailuvoiton Elanolla. 

“No jos ei tollasella hevosella pärjää niin ei sitten millään”, Backlund totesi voitostaan.  Joka oli ammattimainen ja varma.

Ikä ei näkynyt suorituksessa, mutta se kuului. Backlund, joka täyttää vasta vuonna 2026 pyöreät 50, kutsuu itseään “mummoksi”.

“Kyllä sitä yhtä vaikeampi on pitää itsensä kunnossa”, Backlund huokaili.

Valmistautuminen kesän kisakauteen on ollut kaikilla katkonaista, ja Backlundilla etenkin, sillä hänen hevosetkin jäivät jo marraskuussa Hendrixin tallille Hollantiin. Tarkoitus siinä vaiheessa oli hypätä pitkä hallikausi Keski-Euroopassa,  mutta toisin kävi. Hevoset palasivat Suomeen vasta muutama viikko sitten toukokuussa.

Seuraavaksi Backlund suuntaa Puolaan, jossa on kahden viikon kuluttua kansainväliset kahden tähden CSI-kisat. Hän sai innostettua ideaan myös Jasmin Ranta-ahon, joka sijoittui Dixonilla GP-luokan kakkoseksi.  Ranta-ahokaan ei tiedä milloin palata Keski-Eurooppaan. Se ei häntä suuremmin haittaa, sillä Ranta-aho luonnehtii itsensä hetkessä eläjäksi.

“Ehkä Puolan kautta, jos kisoihin vielä mahtuu mukaan”, hän visioi.

Backlundin kalenteri on Puolan jälleen auki. Savonlinna jää väliin, Salon GP-osakilpailu on mahdollinen hän kertoi.

Päivitys 18.40 . Korjattu vuosiluku 2026 eli Backlundin ikäkriisi on sitäkin hämäävämpi, kun hän väitti sen iskeneen jo tänään, 44-vuotiaana, Ratsastaja ilmeisesti ennakoi kaukana tulevaisuudessa siintäviä ”pyöreitään”. Kun toimittaja oli kotimatkalla, tuli Backlundilta viesti ”hei mä täytän 50 vasta 2026”.

Tulokset