Kentän kuituhiekka kuljetetaan pois kolmen kilpailuviikonlopun jälkeen ja tilalle laitetaan ruokamulta ja nurmi, kertoo Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Homi.

Ratsastavalle Suomelle päätös on katastrofi. Kenttä oli juuri sitä, mitä ratsastukseen on toivottu: erittäin hyväpohjainen ja parhaille hevosille sopiva kenttä ison kaupungin keskustassa.

Nurmipohjaiselle ratsastus- ja tapahtumakentälle saatiin lupa Seinäjoen rakennuslautakunnalta vuonna 2018. Virkamiehistä koostuvat toimikunta kuitenkin tekovaiheessa muutti kentän pohjamateriaalin mahdollisesti kustannussyistä kuituhiekkapohjaksi, mikä sopi ratsastuskilpailujärjestäjille hyvin. Muutosta ei hyväksytetty rakennuslautakunnalla, joka koki tulleensa ylikävellyksi. Nyt lautakunta on uudistanut aiemman päätöksensä: kentällä tulee olla nurmi.

Lopputulos on ratsastajille onneton, sillä hiekan tilalle vaihdetaan nurmi, joka ei kestä ainakaan yhtään isompien esteiden hyppäämistä. Seinäjoen kilpailuita järjestävä Tuomas Virrankoski Finland Horse Show´sta uskookin, että Seinäjoki Horse Show´n tarina loppuu tähän.

“Ja niin paljon kuin olemme saaneet kiitosta tästä”, hän sanoo apeana.

Kehutulla ja kohutulla kentällä ratsastetaan kilpaa kansallisella tasolla tulevana viikonloppuna ja vielä seuraavalla.

Asiasta lisää keskiviikkona ilmestyvässä Hevosurheilussa.