Ei pelkästään jälkimaininkeja, mutta totta kai Horse Show’takin perjantaina 26.10. lehdessä muistellaan. Onhan kyseessä HevosURHEILUlehti ja viikonloppuna ratsastettiin maan suurimmat ratsastuskilpailut.

Sitten tämä.

”Olin aivan täysin mukavuusalueellani. Hevonen oli loistokunnossa sillä hetkellä. Olen jo pidemmän aikaa suorittanut tasaisesti 0–4 virhepisteen ratoja. Ei suuria laskuja tulostasossa. Sen takia minut otettiin joukkueeseen ja sillä systeemillä pärjääminen automaattisesti isommissakin kisoissa jossain vaiheessa tulee”, hän sanoo.

Mutta kuka hän on?

Viiden pisteen vinkki.  Hän oli Helsinki International Horse Show’ssa.

Kolmen pisteen vinkki. Ei, hän ei voittanut.

 

Emma Kanervalla ei ole koskaan ollut omaa hevosta! Hänen ei ole tarvinnut ostaa, kun niitä on saanut ratsastaa sydämensä kyllyydestä muutenkin.  Kanerva on jotenkin niin, ahkera ja positiivinen.  Hevosammattilainen. Unelmoiva sellainen. Joku päivä … “Niin uskon. Uskon, toivon ja haluan.”

 

Pohdimme jo kotimaisen ratsukasvatuksen tärkeää viikonloppua Ainossa. “Minulla on ollut kaksi hevosta Laatuarvostelussa”, kertoo kolumnisti Miia Lahtinen. “Toinen oli toinen, toinen toiseksi viimeinen. Niiden kohdalla historia on näyttänyt, että hevosen laatu on moninainen asia.
Kuinka paljon iloa onkaan tuonut se toiseksi viimeiseksi sijoittunut! Se teki hyvin ratsastuksenopettajien loppukokeet. Se hyppäsi maastoesteitä. Se nosti lapsia metrin tasolle. Kaikkein rakastetuimmaksi se tuli, kun se siirtyi tekemään alkeistunteja. Mikään ei ole upeampaa kuin ensimmäinen laukka.(Tämä nosti niin ihanasti laukan, että lirahti housuun, sanoi yksi senioriratsastaja. Harva kilparatsastaja ymmärtääkään, kuinka suuria tunteita viikoittaiset ratsastustunnit herättävät. Harva heistä ymmärtää inkontinenssiakaan.)”

 

Emilia Vättö on vasta 26, mutta hän on ehtinyt enemmän kuin moni 46-vuotias. Vähintään. 10 vuotta on tullut asuttua ulkomailla ja nyt hän puuhaa Holsteiner Verbandin leivissä. Sanna Backlundin oppilaita hänkin.

 

Elmo Jankari paahtaa Soraya-tammallaan menemään neljää tähteä tänä viikonloppuna Paussa. Kouluosio on itse asiassa tänään torstaina jo ratsastettu, eikä se nyt niin huonostikaan mennyt. Koulutulos on 36,3. Kun puolet ovat koulukokeensa nyt suorittanut, hän on sijalla 21, mutta piste-ero kärkeen on se, mikä ratkaisee. Sitä on 7,5 pistettä. Äkkiäkös tuon määrän ratsastaa maastokokeessa kiinni. Lehdessä Jankari kertoo miksi Pauhun ylipäätään mentiin.

 

Hevosurheilussa on meneillään hyvä tarjous.  Perjantain lehti on varmaankin se, minkä sinä haluat. 3 kuukauden koejakso 30 euroa ja siihenhän tulee RatsastusPLUS -verkkojulkaisu kaupan päälle.