On kuukauden suomenratsun aika.

  • Monien mielestä oikein hyvän suomenhevosen kuuluu olla enemmän kuin vain pärjäävä ratsu. Nelinkertainen koulumestariori Corleone on sellainen.
    Se on erikoisen järkevä ja työteliäs hevonen, ei mikään hännänhuiskija.
  • Perhosvaikutus!   Tulee halvemmaksi pitää hevonen omassa pihassa. Näin sulovileniläisesti ajatteli Pentti Ylinampa vielä vuonna 2002, jolloin hän oli työlääntynyt kuskaamaan Iiris-tytärtään jatkuvasti baletissa ja ratsastustunneilla. Siihen väliin muutama perhosen siiven lehahdus ja ollaan Rovaniemen GP-osakilpailussa. Kauas on tultu vanhasta autotallista, jossa isä ja tytär opettelivat hevosharrastuksensa alkeita.
  • Hevosurheilu järjesti kuluneella viikolla kyselyn, johon 71 ratsastuksen asioita pohtivaa henkilöä vastasi. Kiitos heille vaivannäöstä! Kokosimme vastauksista synteesiin vanhaan kunnon SWOT-tyyliin.  Tiedättehän te, sisäiset vahvuudet ja heikkoudet, ulkoiset mahdollisuudet ja uhat = SWOT. Lajin sisäinen vahvuus numero yksi on hevonen, mutta arvatkaapas mikä on heti perässä.  Ensimmäinen ennen perjantaiaamua oikein vastannut palkitaan!  Sisäisiä heikkouksiakin on, ja ne ovat ikäviä.  Kaksi nousee ylitse muiden. Yksi vastaajista kutsuu toista niistä “sisäpiiripelleilyksi”.
  • Kilpaurheiluun. Jos asiat menevät suunnitellusti, ensi heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Mikael Forsténilta vaaditaan multitaskingia, nopeita vaihtoja eri tehtävien välillä. Tavallaan vähän harmi, että SRL:n klubitakki ei ole punainen. Se olisi kätevää tälle puheenjohtajalle. .
  • Runkolehden puolelta selviää, että hevosalan opiskelijoista yhä useammat ovat aikuisia, ja myös, että hevostalousselvityksessä mainitut opetuslaitosten keskittämisvisiot eivät suoralta kädeltä oppilaitoksia innosta.

 

Eikö sinulle vielä tule Hevosurheilun perjantainumero?

Haluaisitko kokeilla, koukuttaako se sinua? Nyt siihen on nimittäin mahdollisuus suorastaan hämmästyttävän edullisesti.

Vuoden kestotilaus diginäköislehteen maksaa 35 euroa. Voit tilata lehden itsellesi täältä.