Paitsi karismaa, perjantain 30.11. Hevosurheilu-lehden ratsastusjutuissa esiintyy runsauden pulaa. 

  • Pääjutussa kunnioitetaan Hevosopiston ensimmäistä ja nimekkäintä kasvattia,  suomenhevosori Jaimea. Suuri yleisö muistaa oriin parhaiten karismasta, katseesta ja niskan kaaresta.  Jaimen elämästä kertovat sen elämän viisi tärkeää ihmistä: Susanna Frey, Rosali Kivitie, Kirsi HagnerHelkky Ylönen ja Sanna Ruponen.

Jaime ja Rosali Kivitie.

  • Urheilijan on tehtävä töitä, mutta osattava myös unelmoida. Myös toimittajien on osattava unelmoida, joten teimme jo etukäteen videohaastattelun Tokiosta 2020. Siellä Henri Ruosteella meni paremmin kuin hyvin!  PT-sarjan kanssa taas meni aluksi vähän pieleen. Piti puhua marraskuun personal trainerimme (Henri Ruosteen) kanssa saksalaisesta koulutusskaalasta, mutta hänpä ei pidä sitä minkäänlaisena ohjenuorana! Sen sijaan puhuttiin muodosta, tyylistä ja tasapainosta. Lopussa yllätys lukijoille: Ruoste antaa yhden vinkin, jonka avulla voi kouluratsastuksen jalossa taidossa hieman harppaista eteenpäin.

 

Elizabeth “Lizzel” Winter ja hevonen Just Malone E.

 

  • Meillä on kenttäratsastuksessa tilanne, että Suomen joukkue tulee ensi kesänä yrittämään sellaista EM-tulosta,  että sillä saisi suoraan kutsulipun Tokion olympialaisiin.  Olympialaisprojektin nimi on Road to Tokyo, ja sen keulahahmona on Lizzel Winter Iso-Britanniasta. Ei mikään eilisen teeren tytär kilparatsastajana sen enempää kuin valmentajana ja mentorina tämä Winter, sillä hän lopetti maansa kenttävalmennuksen eturiveissä vain aloittaakseen tehtävän Suomessa.

 

Prinsessa ja prinssi 1990-luvun lopun talkootöissä.

  • Tiedättehän nämä ratsastuksen väsymättömät puuhaihmiset? He hymyilevät ja puhuvat, ja kohta olet riemumielellä suostunut kahvinkeittäjäksi seuran joulujuhliin. Tai ratsastaen esitettyyn satunäytelmään maneesissa, kuten aikoinaan Villivarsa -lehden kanteenkin päässeet prinsessa ja prinssi.  Mutta kuka on se ratsastuksen tukipilari, joka on tallentanut tämän ihanan kuvan ja joka järjesti näytelmän?
  • Ensi kesänä hypätään kuuma kisakesä. GP-sarja on lyöty lukkoon. Uusia tuulia!

Muuten, tuleehan sinulle Hevosurheilu?

Jos ei tule, nyt voit korjata asian varsin kätevästi ja pikkurahalla. 30 euroa 3 kuukautta – ei kai kovin paha?

Mukavia, rentouttavia ja valaisevia lukuhetkiä.