Juttu, jossa ei downshiftata,  ei ole mindfulnessiä, eikä siinä ole aikaa itselle. Perjantain 23.11. Hevosurheilussa on sellainen juttu.

  •  Juttu, jossa kerrotaan, että eräänlainen ratsastuksen aktiivimalli toteutuu, kun ratsastettavia on 18 päätä ja painaa kolmea työtä.   Silloin pitää olla hevoshullu. Hullumpi hevoshullu kuin keskivertohevoshullu. Sellainen, joka lähettää sairaalan aulasta työnantajalle (silloinen työnantaja oli sikalanpitäjä) vastuuntuntoisesti tekstarin, että ei voi välttämättä tulla aamulla töihin, mutta yrittää tulla. Siis tilanteessa, jossa selkä on juuri murtunut monesta paikasta ja pitkä selkälihas mennyt kokonaan poikki.

Jätämme teidät nyt yön yli arvailemaan kenestä kouluratsastajasta mahtaakaan olla kyse.

  •  Anna-Julia Kontio voitti sunnuntaina Ranskassa neljän tähden GP:n. Voittohevonen oli Ornellaia, mutta sen takana on kuusi muuta tärkeää hevosta ja monia tärkeitä voittoja ja opetuksia. Annetaan Kontion kertoa!
  • Kun ratsastustalli jakaa tietoa,  tärkein asiakasryhmä ovat vasta-alkajat ja satunnaisratsastajat.
    ”Yrittäjän on löydettävä kultainen keskitie, että ei pelotella asiakkaita pois, mutta kerrotaan riskit”, Tukesin tarkastaja Kielo Kestinmäki opastaa.  Onnettomuuskirjanpito auttaa löytämään riskitekijöitä – onko putoamisen taustalla aina sama hevonen, tietty opettaja tai vaikka keli?
  • Tryonin MM-kisat halutaan varmasti jo unohtaa.  Moni asia meni pieleen, kuin alleviivatakseen koko kisakonseptin huonoa jamaa. No, meni mikä meni. Mutta sitten se, että tuleeko enää uusia MM:iä?
  • Ratamestari Kenneth Wrede on tämän viikon kolumnistimme. Tapojensa mukaan ärhäkkäänä. Mistä me saamme ratsukot ensi kesän nations cupiin? Mistä?

Etkö ole Hevosurheilun tilaaja? Kokeile pikku pätkä, pikkurahalla. 3 kk/30 euroa/ 12 lehteä ja RatsastusPLUS -verkkolehti siihen päälle (ilmaiseksi).