Starttiraketti Marat kiihdyyttää lauantaina Suurmestaruudessa radalta seitsemän. Valmentaja Olavi Inkisen mielessä siintävät myös Kuninkuusravit.

Olavi Inkisen tallilla työskentelyyn keskitytään täysillä.

”Kun valjastan hevosen, sillä alkaa työt. Maratilla on kyljet märkänä, kun tulen kävelylenkiltä. Siellä on hevonen ja kuski työmaalla. Hevonen ei haaveile, eikä kuski katsele kännykkäänsä.”

Tunnustetun hevosmiehen aiempia menestyshevosia ovat olleet muun muassa Säteri, Tajuvei ja El Vihuri. Maratia Inkinen on laittanut viime vuoden alusta lähtien. Kävimme tapaamassa Maratia ja Inkistä Nokialla ja kuulimme muun muassa sen, miten Inkinen on onnistunut saamaan hevosen vatsavaivat kuriin.

St Michel –ajon ranskalaisvahvistus Un Mec d’Héripré on hoitajansa Elina Kupiaisen mukaan kylmäpäinen ja kova luonne. Puhtaaksi sprintteriksi kuvattu hevonen tulee olemaan parhaimmillaan Mikkelin radalla. Hevosurheilu kävi ranskalaisorin tuoreimmat kuulumiset läpi sen taustajoukkojen kanssa. Elina Kupiaisen lisäksi ääneen pääsee huippuvalmentaja Fabrice Souloy, joka paljastaa uskovansa, että viikonloppuna rikotaan ennätyksiä. Mutta mitä ennätyksiä? Sen kertoo perjantain lehden lähikuva.

Suomenhevoshuipulla tuulee navakasti. Jokivarren Kunkku joutui jäämään pois Suurmestaruudesta sairauden vuoksi. Miten kuninkuuskisan asetelmat muuttuvat, kun Vitterinkään osallistuminen ei ole täysin varmaa? Uutistoimittajamme selvitti asiaa.

Anna-Julia Kontio tekee elämänsä parasta kautta. Ratsastusliitteessä paneudutaan siihen, mistä voittoisa  yhtälö Kontio – Fuchs syntyy. Haastattelussa Kontio avaa heidän päivittäisen työskentelynsä saloja. Hän kertoo myös, kauanko uskoo vielä kilpailevansa nyt 15-vuotiaan Fardonin kanssa.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.