Rookie on englanninkielinen urheiluun pesiytynyt termi, joka tarkoittaa sanakirjan mukaan keltanokkaa. Me hevosihmiset miellämme sanan enemmänkin sävyssä “nousija”, jopa “haastaja”. Eikö?

Jos tästä päästään yksimielisyyteen, voidaan todeta kuten otsikossa, että Elena Wuorimaa, 17, on ikänsä puolesta rookie. Samanaikaisesti hän on jo vanha tekijä. Ihan siksi, että pääsi voittamaan ratsastuskilpailuissa seniorit jo 8-vuotiaana.

Valmennusasiat ovat kunnossa, jos kohta valmennuskeikat ovat melko pitkissä puissa. Ne kun tehdään aina Teksasiin asti. (Toistaiseksi Teksasia ei ole saatu siirtymään Suomen suuntaan, mutta ehkä sekin päivä vielä nähdään.)

Miksi Teksasiin? Siksi, koska siellä on tämän lajin valmennusosaaminen. Elenan treenikaveri on Cade McCutcheon, parhaat pisteet reiningissä taannoin Tryonissa ratsastanut nuorukainen, 18 vee vasta hänkin.

 

 

Ja tällainen palomino on hevonen Haidachino Hollywood.

 

On Kuukauden FWB:n vuoro. Sillä me rakastamme myös suomalaisia lämminveriratsuja.

Marjo Vainikan kasvattama FWB-ori San Riant on kulkenut Vantaalta Saksan kautta Yhdysvaltoihin. Vainikka kasvattaa sellaisia hevosia, joiden selkään hän itsekin haluaisi nousta. Tämä resepti on ilmeisen hyvä ja myös rapakon takan huomattu!

Mutta kyllähän siinä monta monessa on, ennenkuin ratsu USA:n rahtikuljetukseen talutetaan. Terhi Paavolan jutusta selviää, kuinka monta.

 

Kolumnisti Miia Lahtinen on vireessä ja ärhäkkäänä.

“Ratsastusvuosi 2018 oli häkellyttävä! Hengästyttävä! Hieno!
Aloitimme tosin vihaisina, sillä alkuvuodesta Kyra Kyrklund oli ehdolla Urheilugaalassa vuoden taustavoimaksi, mutta hän ei saanut palkintoa”, hän huomioi.

Mutta kuitenkin niin positiivisena!

“Se oli kuitenkin ehkä hyvä uutinen. Nyt meidän on hommattava hänelle urheilun elämäntyöpalkinto, sillä yhä edelleen hän on Kyra I Suuri.”

 

Oletko kuullut Hevosurheilun juhlavuoden 2019 tarjouksesta?

Kun tartut esimerkiksi tähän edukkaaseen  tarjoukseen, saat kaupan päälle digi-näköislehden.  Ja RatsastusPLUSsan maanantaisin. Miltä kuulostaa?