Siperia ja myös Sipoo opettavat perjantain 18.1. Hevosurheilussa.

Sipoon sissi marssi 40 kilometria 25 tunnin aikana.  Sipoosta Santahaminaan. Muutaman kymmenen kilon täyspakkaus selässään, siis.

Tätä menoa John Antell on ensi kesänä estemaajoukkueen kovakuntoisin jäsen. Toivotaan, että tästä vuodesta tulee kaikinpuolin mahtava ja hyvä, sillä viime vuodessa oli kestämistä.

 

Ei “pieni ja pippurinen” vaan pieni ja kiltti.  Sellainen oli käänteentekevä jalostusori Jessimo. Alkaahan sen nimikin jo “jes”.

Kuukauden suomenratsumme, Jessimo oli ravisukuinen ori, joka jätti 30 jälkeläistä, joista yksi oli risteytys islanninhevosen kanssa. Määrän huomioon ottaen on hämmästyttävää, kuinka vahvasti ori näkyy rodussa sekä poikiensa että tyttäriensä kautta. Ja hopeageeni tulee usein kaupan päälle.

 

Esteratsastuksen kisakalenterin ilot, surut ja murheet.

1) Tämähän on nähtävä.

“Yritämme saada 3–4 parempaa kouluratsastajaa hyppäämään metrisen radan esteratsastajien hevosilla, ja esteratsastajat menemään lyhennetyn, vähän tavallista vaikeamman vaativan B:n kouluhevosilla”, kertoo yllätys-esteSM:ien järjestäjä Hanna Harjuvaara oheisohjelmasta, jotta yleisö viihtyy.

2) Finnderby, klassinen kesän kohokohta! Kenen kalenteriin se sopii?

“Kyllä tässä on iso päällekkäisyys. Onhan se vähän harmi, sillä Derbyn ajankohta on etukäteen selvillä, mutta viikonloppuja on tietenkin kesässä vain rajattu määrä”, harmittelee Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd Ypäjän Hevosopistolta.

 

Lukemista ei kannata rajoittaa vain ratsastussivuihin. Kannattaa varata aikaa, keittää kahvit ja istua mukavaan nojatuoliin.  Runkolehden pääjuttuna on katsaus kansainväliseen hevostutkimukseen, jossa DNA on mullistanut suurin piirtein kaiken ja heittänyt pinon vanhoja luuloja romukoppaan.  Vähän vaikea se on niellä, mutta przewalskinhevonen eli aasianvillihevonen on vähän sama kuin mustangi, dingo tai citykani. Villiintynyt kesyhevonen.  No, hieno se on silti.

 

Nyt jos koskaan kannattaa tilata tämä hevoslehtien klassikko.

95-vuotisjuhlavuoden kunniaksi saat digilehden paperilehden kylkeen ilman eri veloitusta. Ja jos haluat lukea vain digilehteä, se kustantaa vain 35 euroa vuodessa. Ei hirveän paha?

Vastaus kysymykseen: Filtti on John Antellin ja oli Osaka Hästakin pepun päällä.