Olympialaisiin on tasan sata päivää.

Keskiviikkona 27.4. Helsinki-Vantaan lentoasemalla, T2 -lähtöaulan yläkulman kokoushuoneessa juhlistettiin lähestyviä megakisoja.

Mukana oli tähän mennessä nimettyjä olympia- ja paralympiajoukkueen urheilijoita. Muun muassa keihäänheittäjä Antti Ruuskanen sekä kenttäratsastaja Elmo Jankari.

Jankari oli oma viileä itsensä ja piti yhden kolmesta urheilijapuheenvuorosta, jossa kertoi kenttäratsastuksen omimmasta luonteesta kuulijoille – medialle ja olympiakomitean väelle. Oli joukossa Brasilian suurlähettiläskin.

“Kyllä siinä pittee hattua nostoo että elläimen kanssa noin vaikeita asjoota!”, totesi Ruuskanen  Hevosurheilulle Jankarista.  “Ei se keihään kanssakaan aina heleppoo oo”, hän lisäsi heti perään urheilijan näkökulmasta.  “Ja kyllähän sitä miettii tällänen ulukopuolinen, että tullooko ne montakin kertaa piä eellä sieltä alas?”

Mitä mieltä huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski on ratsastuksesta? Entä onko ratsastus oikeasti vaarassa pudota? Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Niemisellä on siitä vankka oma käsitys. Perjantaina Hevosurheilussa.