Anna-Julia Kontio, Suomi, Finland,  nakersi kakkoskierroksella vielä kaksi sijaa ja otti lopputuloksen 10. Longines Mastersin Hongkongin osakilpailussa.

Suoritus on uskomaton. Se oli myös hyvä ja hallittu.  Koska Kontiolla oli ensimmäiseltä kierrokselta 4 virhepisteen rasite, hän tiesi, että voittoon ei ole tällä kertaa asiaa.

“En pitänyt enää ihan viimeistä kiirettä”, Kontio vahvistaa.

“Rata oli sellainen, joka opetti hevosta”, hän kertoo, silminnähden onnellisena paluustaan tälle tasolle.

Ratsukko tarvitsee vielä joitakin tämän tason koitoksia, ja etenkin uusintoja alleen ollakseen samalla viivalla kuin voittokolmikko Patrice Delaveau, Max Kühner ja Daniel Deusser kokeneine hevosineen.

Voittaja, ranskalainen pitkän linjan konkariratsastaja Delaveau lähti “50-60 -fiiliksellä” jahtaamaan johtosijaa Deusserin jälkeen, joka oli juuri ennen häntä siirtynyt johtoon. “Minulla oli kyllä hyvä tunne, mutta en ollut radan aikanakaan ihan satavarma siitä, olinko ajassa”, Delaveau kertoi.  Vielä piti odottaa nopeaksi tunnetun maanmies Kevin Stautin suoritus, mutta Staut pudotteli esteen toisensa perään.

Delaveau on ollut Hongkongissa voittoisa ennenkin ja vei Deusserilta nyt mahdollisuuden yli 2 miljoonan bonukseen. Sellainen oli tarjolla, mikäli saksalainen olisi voittanut tänään ja vielä keväällä New Yorkin osakilpailuissa.

“On se bonus viety minunkin nenän edestä!” Delaveau naurahti. Hän ei ole varma lähteekö New Yorkiin bonusjahtiin MM-vuonna. “En oikein tiedä, se on pitkä matka taas. Sen sijaan olen yrittinyt kovasti katsella säännöistä kohtaa bonuksesta Hongkongissa monta kertaa voittaneelle.  Voisiko joku kertoa, onko sellainen”, Delaveau hauskutti.

Anna-Julia Kontio lentää takaisin Eurooppaan jo sunnuntai-iltana. Turistiluokassa. Mitään jetlageja ei ole laskettu suunnitelmaan. Eikä leffojen katselua koneessa.

“Yritän vähän nukkua, koska kun tulen aamulla perille Amsterdamiin, ajan kotiin ja siitä alkaa heti työpäivä…”

Tulokset täällä 

PLUSsassa huomenna kaikkea kivaa. Kannattaa lukea! Hae Hevosurheilun tilausnumerosi, ja kirjaudu jo valmiiksi täällä !