”Ihan jees”, sanoi oriin omistaja ja kasvattaja Anne Niemi kolmen tähden GP-voiton jälkeen.

Jeanna Högbergin ratsastama ori esiintyi varmasti, tasaisesti, ryhdikkäästi ja rennosti, ja tuomarit palkitsivat sen ansaitusti pisteillä 73.125 %.

Toiseksi ratsasti Ruotsin Per Duvefelt Edvinillä ja kolmanneksi Viron Dina Ellermann Landy’s Akvarelilla. Paras suomalaisratsastajat oli reaktiivisella Zellellä onnistunut Maria Pyykönen ja neljäs Mia von Schantz Zatalilla.

Duendecillon etukäteen pahimmaksi vastustajaksi arvioitu tanskalaisen Lotte Skjaerbaekin Skovens Rafael ei päässyt starttaamaan loukkaantumisen takia.

”Mutta eiköhän me oltaisi eilen voitettu sekin, se tekee usein virheitä, ja Peikko taas on ollut täällä tosi rento. Sen näkee siitä, kun sen korvat lerpsuttavat passagessa”, Niemi kertoi.

Sunnuntaina Jäähallilla kilpaillaan Dressage Knock-Outisssa eli kaksintaistelussa, johon show-tyyppi Duendecillo lähtee luonnollisesti ennakkosuosikkina. Omistaja Anne Niemellä on vain yksi huoli.

”Olen yrittänyt sanoa juontaja Håkan Wahlmanille, että voisivatko he muka vahingossa soittaa Suomen kansallislaulun Peikolle. Se ei kuulemma käy FEI:n takia, mutta huominen knock-outhan ei ole FEI:n virallinen luokka”, Niemi suunnittelee.

”Tänään se oli vielä ehkä paremmin mukanani kuin eilen”, Högberg kiitti.

Tulokset tässä.

 

Lisää teemasta: Helsinki International Horse Show 2017