Ensimmäisenä päivänä kolmanneksi, sitten toiseksi ja viimeisenä päivänä ensimmäiseksi. Siitä muodostuu mukava, looginen lukujono.

Näin teki Emma Kanerva Hampurin 4 tähden  Deutsches Dressyr-Derby-kisassa, jossa ratsastettiin sunnuntaina päätösluokka.  Hän on voitostaan yllättynyt ja äärimmäisen onnellinen.

“Olen ihan tosi, tosi tyytyväinen näihin hevosiin”, Kanerva suitsutti Hampurin helteestä.

Hän voitti kolmen ratsukon hevosenvaihtoluokan, joka on kisamuotona vaativa ja ehkä juuri siksi niin harvinainen.  Kanerva, Jan-Dirk Giesselman ja Kristy Oatley ratsastivat, kukin omalla vuorollaan, yhden kerran jokaisella kolmella hevosella Heartbrakerilla, Real Dancerilla ja Qualialla.

Ennen suoritusta oli 5 minuuttia aikaa kokeilla nopeasti, millä tekniikalla kukin hevonen tekee esimerkiksi laukanvaihdot.

Kanerva kertoi, että hevoset eivät sen enempää ihmetelleet ratsastajanvaihdoksia. Sen sijaan ne saattoivat ihmetellä sitä, että puolentoista tunnin päästä ne edelleen olivat areenalla, ison yleisön edessä.

“Kyllä siihen vaan meni aikaa, kun 9 ratsukkoa vetää GP:n, vaikka se lyhennetty olikin, ja siihen väliin pienet pesu- ja huoltotauot”, Kanerva kertoi.

Kanerva ratsasti parhaat prosentit omalla hevosellaan Heartbrakerilla (73,96 vastaan 70 ja 71%). Mutta se varsinkin on jotain, että ratsastaa luokan parhaan tuloksen myös vieraalla hevosella. Näin Kanerva teki Kristy Oatleyn Qualialla, jonka kanssa tuli 67,6% siinä missä oma ratsastaja sai tyytyä 66,1 %:iin.

Kanerva voitti parhaan ratsastajan ykköspalkinnon 7000 euroa ja päälle tuli Heartbrakerin tienaamat kakkoshevosen 5000 euron kakkosrahat.

Tulokset täällä

Lauantaina kävi näin

Päivitys klo 15.44 Lisätty Emma Kanervan kommentit