Olympiaratsastus loppuu tänään esteratsastuksen henkilökohtaiseen mitaliluokkaan.

Mukana ensimmäisellä kierroksella on 35 parasta ja toiselle kierrokselle jatkaa 20.

Kisaan on karsittu kaikki edeltävät päivät, mutta tänään mitalitaisto alkaa puhtaalta pöydältä, kaikilla 35 ratsukolla on lähtötilanteessa 0 virhepistettä.

Tänään mitataan kuinka on osattu säästää hevosen voimia ja terävyyttä viimeiseen koitokseen, kuinka terävä on juuri tämän päivän vire.  Kaikilla, jotka ovat selvittäneet tiensä tänne asti, on riittävästi taitoa. Kuka tahansa kolmannen henkilökohtaisen kvaalikisan jälkeen tuloslistan paremmalla puolella oleva ratsukko on mahdollinen voittaja. Kun osallistujat ovat taidollisesti tasavahvoja, psyykkinen puoli ja siitä osittain seuraava päivän kunto korostuvat. Sopiva sekoitus kovuutta ja rentoutta tuo flow’n, jota ilman tässä seurassa ei mitali irtoa.

Suomessa ei järjestetä vedonlyöntiä henkilökohtaiseen finaaliin, mutta jos järjestettäisiin, Hevosurheilun valinnat kärkisijoille olisivat:

 

Steve Guerdat SUI

Sellefrancaisruuna Nino des Buissonnets (Kannan – Narcos II), 15.

Plussaa: hallitseva kultamitaliratsukko, nerokas hevonen ja ratsastaja. Miinusta:  hevosen ikä on kysymysmerkki. Nino ei ole vielä varsinaisesti vanha, mutta sillä on paljon isoja kilometrejä.  Viimeinen voitto oli iso (Rolex GP viime joulukuussa), mutta siitä on jo aikaa, kevätkausi ollut epätasainen. Onko ajoitus onnistunut ja jaksaako Nino rutistaa loppuun asti? Tähän mennessä kisassa 9 virhepistettä ja kolmannen kvaalikisan jälkeen sijalla 23.

Roger-Yves Bost FRA

Sellefrancaistamma Sydney Une Prince (Baloubet du Rouet – Alfa d’Elle), 10

Plussaa: Bosty on hevosmies isolla H:lla. Onnistuu kerta toisensa jälkeen tuomaan uuden hevosen huipulle. Sydney on ylivarovainen totinen tamma, ei halua tehdä virhettä. Miinusta: tammalla ei voittoja 160-tasolla, riittääkö sen raaka hyppykapasiteetti? Tähän mennessä kisassa 2 aikavirhettä ja kolmannen kvaalin jälkeen sijalla 5.

Eric Lamaze CAN

Hannoverintamma Fine Lady 5 (Forsyth – Drosselklang), 13.

Plussaa: virheittä tähän asti. Olympiavoittaja vuosimallia 2008, Lamaze on kokenut ja nopea. Tamma ei halua koskea puomeihin ja sillä paljon voittoja 150-luokissa 5 tähden kisoissa.  Tähän mennessä kisassa 0 virhettä ja kolmannen kvaalin jälkeen johdossa. Miinusta:  Lamaze on tällä tammalla ollut hyvin voittoisa, mutta aika ajoin hänkin joutuu tunnustamaan jonkun toisen paremmakseen, viimeksi Calgaryn GP:ssä, jossa Conor Swail kiilasi ohi ykköseksi.

Lähtölista täällä

Kisa alkaa Suomen aikaa klo 15.55 ja näytetään YleAreenassa suorana.

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016