Peder Fredricson ja H&M All In
Peder Fredricson ja H&M All InKuva: FEI / Claes Jakobsson

Fredricson ja H&M All In ratsastavan Ruotsin sankarit

Ruotsin Peder Fredricson johti EM-kilpailua alusta loppuun saakka.

Olympiahopeamitalisti ja kansansuosikki Fredricson lähti ratkaisevalle kierrokselle tietäen, että yksi puomi saa pudota. Niin kävikin - viimeiseltä linjalta putosi sarjan keskimmäinen osa. Mutta se ei haitannut, voitto oli Ruotsin, Fredricsonin ja pienehkön ruunan H&M All In (Kashmir van Schuttershof - Andiamo Z).

Toiseksi nousi Hollannin Harrie Smolders 13-vuotiaalla oriilla Don VHP Z (Diamant de Semilly - Voltaire) ja kolmoseksi kiri Irlannin Cian O´Connor 11-vuotiaalla oriilla Good Luck (Canturo - Furioso II). Smolders otti kilpailuissa vain yhden pudotuksen ensimmäisellä aikaradalla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli sijalla 31.  4.52 virhepisteellä, ja lisäksi toiselta kierrokselta tuli yksi aikavirhe.

Viimeiselle kierrokselle pääsi 12 ratsukkoa. Lajin miehisyydestä Euroopassa kertoo se, että mukana oli vain yksi nainen, Israelin Danielle Goldstein Lizziemarylla.

Ensimmäiselle kierrokselle starttasi sunnuntaina 25 ratsukkoa, ja nollia nähtiin kahdeksan kappaletta. Suurin yllätys oli Martin Fuchsin ottamat kaksi puomia Clooneylla (Cornet Obolensky - Ferragamo) - ne pudottivat hänet toiselta sijalta kokonaiskilpailun sijalle 13, jolla ei enää edennyt toiselle kierrokselle.

Vaikka nollia oli paljon, viimeisen päivän ensimmäisen kierroksen jälkeen pudotuksitta oli vain kolme ratsukkoa, jotka lopulta ottivat myös mitalit.

Tulokset tässä.

28.8. korjattu Smoldersin kilpailun kulkua, hänellä oli yksi pudotus ensimmäiseltä radalta.