Olympialaisten ensimmäinen rata erotti jo jyvät ja akanat. Hallitseva mestari Steve Guerdat osoitti Nino des Buissonnetsin olevan suorastaan räjähtävässä kunnossa. Sveitsiläisratsukko eteni vaikeuksitta ja innokkaasti esteillä, kaksoissarjaa lukuunottamatta. Sitä lähestyessä jopa Guerdat’lla oli sekunnin murto-osan verran jonkinasteinen vaikeus, mutta hän selvitti tilanteen puhtain paperein.

Tämä loppuradan okseri-pysty -kaksoissarja oli aivan erityisen tyly. Se teetätti ylivoimaisesti eniten virheitä joko A- tai B-osallaan. Kokeneet ratsastajat selvisivät tehtävästä kuka hyvin, kuka joten kuten, mutta kokemattomimmille ratsukoille tuli mitä rajuimpia crasheja, sekaan ratsastuksia tai äkkikieltoja.

Kisaa kotoaan Sveitsistä katsonut Anna-Julia Kontio totesi sarjaesteessä olleen erityisen pitkä väli, jolloin monella hevosella loppuu usko venyttää B-osalle asti.  Hän lisäsi vielä, että okseri-pysty -sarja on yleensäkin yksi vaikeimmista tehtävistä.

Kontion siippa Martin Fuchsilla ei ollut kyseisellä esteellä ongelmaa, hän selvitti Clooneyn satulassa radan yhdellä pudotuksella kolmoissarjalla.

Malin Baryard ja CueChanna selvittivät itsensä jatkoon 8 virhepisteellä.

Sitten sitä draamaa.  Ranskan Penelepe Leprevost ei ehtinyt edes pahamaineiselle kaksoissarjalle asti. Hän tippui satulasta alastulossa esteellä yhdeksän. Flora de Mariposan tasapaino horjahti mikä sai Leprevostin heilahtamaan kohtalokkaasti tantereeseen. Satulasta suistuneiden ja uloskieltäneiden virhepistesaldo on nyt 47, sillä sääntöjen mukaan satulasta suistumisen jälkeen tulos on kisan huonoin maaliin tullut tulos (Emanuele Gaudiano, 27 vp)  plus 20 virhepistettä lisää.

Kaikki joukkueratsastajat jatkavat kuitenkin tiistaille, samoin 60 parhaan joukkoon sijoittuvat ei-joukkueratsastajat.

Hollanti jatkaa kolmimiehisenä, sillä joukkueessa ratsastava Jur Vrieling ei saanut tulosta lainkaan. Sama koskee Belgian yksilöurheilija Nicola Philippaertsia. Heidän kohdallaan tuloslistassa lukee DSQ, disqualified, hylätty.

Vahvistamattoman tiedon mukaan molemmat olisi hylätty liiallisesta kannusten/raipan käytöstä johtuen (lähde: Horse & Country TV).

Täsmennys 15.8.  FEI:n tiedotteen mukaan Vrielingin kohdalla kyse oli blood rulesta. Hevosessa näkyi kannuksen jäljet.  Edelleen tiedotteen mukaan hevosta tarkastellaan sitä silmällä pitäen, voiko se jatkaa tiistaina vai ei.

“The veterinarians on site have examined the horse, Zirocco Blue, and will continue to monitor to ensure he is fit to compete on Tuesday, 16 August for the Jumping Team Round 1 qualifier event”.

Tulokset täällä

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016