Steve Guerdat on löytänyt uuden voittajan, KWPN-ruuna Alamon. Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage olivat vakuuttavia, mutta uusinnan kakkonen putosi.

Toista kertaa isossa luokassa, toista kertaa hallissa. Helsinki-GP:n voitto 1,5 sekuntia nopeammalla ajalla kuin kakkonen. Sellainen on 9-vuotias Alamo (Ukato – Equador), kun sai selkään olympiavoittaja Steve Guerdat´n.

”Tiesin etukäteen vain sen, että se lähtee nopeasti maasta ja ettei enimmäisajan kanssa ole ongelmia”, Guerdat totesi hevosesta, jonka Daan Nanning on kasvattanut ja joka sen jälkeen seikkaili muutamalla tallilla Meksikossa, kunnes löysi tiensä Guerdat´n tallille silloisen ratsastajansa kanssa. Guerdat on ratsastanut ruunaa vasta kolme viikkoa.

Siinä kun Alamo laukkasi ratansa täysin äänettömästi, Juulia Jyläksen Finishing Touch Wareslagen laukka ja hengitys kuuluivat kauas. Perusrata oli täydellinen lukuun ottamatta pientä hipaisua 3-sarjalla.

Uusinnassa ori tuli kuitenkin vahvaksi ja pudotti heti toisena olleen okserin.

”Ikävä kyllä se putosi tänään”, Jyläs totesi. Hän kertoi olleensa toki hieman pettynyt, mutta kovin montaa sijaa hän ei olisi oletettavasti noussut tuloslistalla ilman sitäkään.

”Ne menivät niin kauhean lujaa”, Jyläs sanoo.

Sunnuntain maailmancupiin hän ottaa itsekin hevosen, jolla pääsee lujaa, kimotamman Courage T Z, joka oli toinen Oslon GP:ssä viime viikonloppuna.

Luokan toiseksi laukkasi Romain Duguet  Vancouver de Lanlorella ja toiseksi Daniel Deusser  Tobago Z:lla.

Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage suoriutuivat hyvin.

Lisää teemasta: Helsinki International Horse Show 2017