Elmo Jankari starttaa lauantaina koulukokeessa, numerolla 33 eli päivän viimeisenä.

Ensimmäisen päivän viimeisenä ei ole huono startata. Tuomareilla on silloin pitkä päivä takanaan ja silmä on tottunut skaalaan. Tällöin pisteet ovat varmimmin oikeat.

“Sain valita lähtöpaikan seitsemäntenä. Siinä olisi voinut valita lauantain vikan tai sunnuntaiaamun. Sunnuntain puolivälin paikat meni heti ensimmäiseksi”, Jankari kertoo.

Kenttäratsastuksessa lähtölista ei jakaudu kouluratsastuksessa tuttuun tapaan “kuumaan ryhmään” ja muihin. Jos ei sitten katsotakin, että Rion kuumin ryhmä menee koulukokeensa nimenomaan lauantaina. Ennen Jankaria ovat startilla myös Michael Jung, Sandra Auffarth ja Christopher Burton.

Jankari on keskittynyt valmistelemaan tähänastisen urheiluelämänsä suurinta hetkeä, lauantaita.

Sen ohella hän on treenannut ja notkistanut hevosta ja kävellyt maastorataa.  Ennenkuin maastopäivä sunnuntaina koittaa, Jankari on suorittanut maratonin verran radantunnistuskävelyä vaihtelevissa maastoissa.

Vaikka on talviaika, Riossa on kuuma. Ja lämpö nousee.

“Tänne on luvattu 30 astetta hellettä”, Jankari naurahtaa.

Este numero 6 on hänen mukaansa radan vaikein. Se on erittäin kapea, mutta maksimikorkea kulmaeste alamäkeen, jolle ei pääse tekemään helppoa “turvalinjaa”, sillä vieressä olevat aidat pakottavat lähestymään estettä suoraan.

“Pikkasen hauska este…”

Joillekin suomalaismedian edustajille hän on joutunut sanomaan, ettei ole tavoitettavissa aivan mihin tahansa haastattelupyyntöihin.

“Toivottavasti journalistit ymmärtävät, että mä joudun keskittymään ensisijaisesti tähän mun hommaani ja siksi pysyttelen aika pitkälle hevoskeskuksessa. Kaiken lisäksi paikat menevät kiinni niin aikaisin, ja tilanne on hevosen kanssa vähän toinen kuin jos olisin vaikka uimari”, hän perustelee.

Kaikki on sujunut loistavasti. Hevonen Duchess Desirée tuntuu erittäin hyvältä ja rennolta.  Tänään perjantaina ollut eläinlääkärintarkastus meni läpi heittämällä.

Lähtölista

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016