Jankarin saldo maastossa: yksi estevirhe, 20 pistettä ja 22.80 aikavirhettä. Lisättynä koulutulokseen, 48 pisteeseen se tekee yhteensä 90.80. Sijoitus  maaston jälkeen 28.

Rataa katselee netin välityksellä myös Suomen A-kenttämaajoukkueen valmentaja, itsekin kansainvälisen mestaruustason kilpailija Anna Hassö. Hänen kommenttinsa radasta on: “Erittäin erittäin vaikea.”

Hänen kommenttinsa Elmo Jankarin suorituksesta on: ” Äärimmäisen hyvin ratsastettu!”

Jankaria itseään harmittaa. Harmittaa aivan vietävästi.

“En mä tänne huvikseni tullut, vaan pärjäämään. Sen takia ottaa päähän aivan saamaristi toi viimeinen vedellä ohimeno. Se johtui siitä, että alastulo edeltävällä vene-esteellä oli jo huono ja tein liian monta askelta kulmaesteelle. Hevonen, joka oli siihen asti aivan super,  ei vain pystynyt siitä kohdasta enää hyppäämään”, Jankari kommentoi tuoreeltaan. Hän laski, että kiellossa tuli paitsi 20 pistettä, myös helposti 10 sekuntia yliaikaa.

“Olisin varmaan 10 parhaan joukossa ilman sitä virhettä”, hän laski.

Toki vielä huomenna hypätään rataesteet, eikä koskaan pidä urheilussa sanoa “ei koskaan”, mutta käytännössä ero kärkeen on kasvanut jo sen verran suureksi, 50 pisteeseen,  että aivan kärkisijoista ei enää voi  haaveilla. 50 virhepistettä on yhtä kuin 12 pudotusta ja muutama aikavirhe viimeisessä osakokeessa.

Virallinen tavoite,  sijoitus 16 parhaan joukkoon on vielä täysin mahdollinen, sillä niin vaikea maastokoe kuitenkin oli, että näilläkin sakkopisteillä Jankari kiri tuloksissa ylöspäin!

Jankaria nähtiin televisioruudussa harmittavan vähän, parin hypyn verran.  Jankarin sijasta televisiokamerat seurasivat Zimbabven Krugeriä ja Belgian Vanspringeliä, jotka sijoittuivat tuloksissa Jankarin molemmin puolin. Kuviin osui myös yhdelle esteelle lähes kaatunut Equadorin ratsastaja Wettstein, joka hylättiin kiellon jälkeen tälle samalle esteelle.

Se mikä nähtiin, niissä kuvissa Jankari eteni päättäväisen oloisena ja antoi mustan tamman lentää esteiden välit.

Vesiesteellä, aivan lopussa rataa,  Jankari osui kameraan juuri parahiksi epäonnistuessaan kulmaesteellä, jolla sai ainokaisen estevirheensä, 20 miinuspistettä. Tamma kylläkin osittain hyppäsi, mutta ajautui lippumerkin yli siten, että se jäi väärälle puolelle ja hyppy tulkittiin ohimenoksi.

elmon kielto

Vesiesteellä hyppy ajautui liian sivuun ja tulkittiin ohimenoksi.

 

Australialainen Christopher Burton kiri johtoon. Burtonin tulos koulukokeen upeasti tehneellä Santanolla on kova, 37.90.  Hänen takanaan vaanii jo kakkoseksi kirinyt Saksan “robottiratsastaja” Michael  “Terminaattori” Jung, joka käänteli Samiaan vaikeiden linja- ja etäisyystehtävien välissä kuin lapsi ponia agilitykisoissa. Radan vaikeudesta kertoo, että maastoon johtosijalta lähtenyt William Fox-Pitt oli sen jälkeen 30 sakkopistettä rikkaampi.

Kenttäkisa ei ole brasilialaislaji. Silmään pisti katsojien vähyys maastoradan reunoilla vaikka mukana oli Brasilian oma ratsastaja Carlos Parros, joka pärjäsi loistavasti ja kiri Summon Up The Bloodilla useamman kymmenen sijaa ylöspäin tulostilastossa.

Tulokset täällä

Päivitys klo 20.42 lisätty Elmo Jankarin kommentit

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016