Juulia Jyläs ratsasti Courage T Z:lla parikilpailun toiselle sijalle parinaan belgialainen Olivier  Philippaerts hevosella H&M Legend of Love.

Belgialainen teki tuloksen 0-0, Jyläkseltä putosi ensimmäisellä kierroksella yksi puomi. Luokan voittivat Ruotsin Petronella Andersson hevosella Ivoor van T Paradijs sekä Saksan Christian Ahlmann Cloritilla. Anderssoniltakin putosi yksi puomi, Ahlmann ratsasti puhtaasti.

Jyläksen Courage T Z on ratsastajan ja hänen miehensä Herman van Triestin kasvattama vain 9-vuotias tamma, joka hyppäsi ensimmäisen 160-luokkansa, ja teki sen maailman huippujen joukossa viiden tähden kilpailuissa Pariisissa.

”Pudotus oli kapealla okserille, joka oli radan helpoin este. Aivan kevyt kosketus, tyhmä pudotus. Luulimme jo, että kilpailu oli siinä, mutta olimme lopulta jopa lähellä voittoa, kun Olivier teki niin hyvän ajan toisella kierroksella”, Jyläs kertoo.

Hän oli superonnellinen.

”Ihan mahtavaa, supermahtavaa! Hevonen hyppäsi ensimmäisen 160 ja antoi ihan hirveän hyvät fiilikset, se teki radat helposti”, Jyläs kertoo. ”Mahtava suoritus tammaltani!”

Hän kiitteli myös pariaan, Ludo Philippaertsin poikaa Olivieria, joka teki huippusuoritukset.

Courage on nyt työnsä Pariisissa tehnyt, mutta Jyläs jatkaa vielä Finishing Touch Wareslagella.

”Se on ollut täällä aika haastava, kuumahko ja vahva”, Jyläs harmittelee.

”Mutta ei tää Pariisin kilpailu voi enää palasiksi mennä. Tämä on niin mahtava paikkakin, ja olen niin kiitollinen, että saan kokea tällaista elämässäni”, nelikymppinen Hollannissa asuva ammattiratsastaja huokaa.

Tulokset tässä.