Lorenzolla on takanaan välipäivä. Myös ratsastaja itse ehti lauantaina käymään kaupungilla.

Tänään sunnuntaina on Longines Mastersin Hongkongin osakilpailupäivä. Estekorkeus on viiden tähden 160 -tasoa, ja Luis Konicxkin rata tuottaa varmasti päänvaivaa. Se tuotti sitä jo perjantain isossa luokassa, jossa suomalaisratsukko viimeksi hyppäsi, ja jossa luokan voittaja Daniel Deusserkaan ei saanut uusintarataa aivan mieleisekseen.

Kontio on toisessa tilanteessa kuin Deusser kokeneen Cornet d’Amourin satulassa. Lorenzolle nopean uusinnan yrittäminen isossa luokassa oli perjantaina ensimmäinen kerta elämässä. Kaksi puomia putosi loppuradasta.

“Se vähän hämmästyi, kun kokeilin kääntää ihan oikeasti lyhyitä teitä”, Kontio kertoo. “Kun edessä on yhtäkkiä 150-okseri, se saattaa hevosta vähän häkellyttää ennen kun se siihen tottuu. Mutta näin niitä hommiin totutetaan, sillä ei tällaista työtä kukaan kotonaan tee. Tämän tyyppinen kilpahevosen uran viimeviilaus tehdään kisoissa.”

Kontio kertoo, että kaikki on Lorenzolla hyvin ja ratsukko on valmis klo 15 paikallista aikaa alkavaan pääluokkaan.

Jos Kontio pääsee tänään uusintaan,  hän ratsastaa voitosta. Hän on varovaisen toiveikas. Pieni jännitys vatsan pohjassa kertoo samaa. Tänään on paljon pelissä.  Aikaeroa Suomeen on – 6 tuntia, joten luokka alkaa Suomen aikaa aamu9:ltä.

Kontio starttaa luokassa toisena.

Longinesin sivuilta pääsee katsomaan luokan ilmaiseksi rekisteröitymällä täällä.