Menestys neljän tähden kilpailuissa yllätti kouluratsastaja Emma Kanervaa vähän itseäänkin: Heartbreaker oli kolmas prosentein 70.587, Dambacu neljäs 69,761 prosentilla.

“Olen tosi tyytyväinen, Dambacu meni paljon tasaisemmin, oli rennompi, eikä tehnyt turhia stipluja. Heartbreaker taas starttasi ensimmäisen kerran kansainvälisesti, eikä parempaa olisi voinut toivoa”, Kanerva summaa.

Heartbreaker on Terhi Stegarsinkin ratsuna lähivuosina käynyt kimo.

“Iso, raamikas ja kookas. Saattaa olla, että näistä kahdesta se voi päästä pidemmälle, mutta aika näyttää, molemmilla on vahvuutensa ja vielä heikkoutensa”,  Kanerva pohtii.

Perjantai on Kanervalle vapaa – tai siis normaali työpäivä tallilla – lauantaina Dambacu menee kürin, ja sunnuntaina Kanerva ja Heartbreaker menevät kolmen hevosen hevosenvaihtofinaaliin. Kilpailussa torstain kolme parasta ratsastaa ensin omalla hevosellaan, sitten kahdella muulla ratsulla erikoisohjelman, johon Kanerva ei ole vielä ehtinyt tutustua.

“Käsittääkseni siinä on kaikki perusjutut, mitä GP:ssä on. Vieraisiin hevosiin on vain viisi minuuttia aikaa tutustua. En ole vielä tehnyt strategiaa, mutta varmaankin siinä ajassa testaa perusjutut: miten menee eteen, miten kokoaa, ja  miten vaihtaa. Onhan se mielenkiintoista”, Kanerva sanoo.

Tulokset tässä.