Ei Guerdat, ei Lamaze, ei Bost. Vaan konkareiden konkari seitsemänsissä olympialaisissaan,   esteratsastaja kisojen vanhimmasta päästä, 58-vuotias britti Nick Skelton ja hevosensa Big Star. Skelton ratsasti Big Starilla jo Lontoon olympialaisissa ja saavutti silloin 5. sijan ja joukkuekullan.

 

Hopealle ratsasti Ruotsin Peder Fredricson/All In ja pronssille Kanadan Eric Lamaze Fine Ladylla.

Sekä Skelton, että Lamaze yrittivät turhaan pidätellä mitaliseremoniassa itkua. Fredricson oli tyynempi, mutta taisi hänenkin silmäkulmassaan kiiltää, kun God save the Queen oli kuunneltu ja Union Jack vedetty salkoon.

 

Olympiamitaleista järjestettiin uusinta, jossa starttasi kuusi ratsukkoa. Mitalistien lisäksi siinä hyppäsivät Steve Guerdat ja Nino des Buissonnets, sheikki Al Thani ja First Division ja Kent Farrington Voyeurilla.

Esteratsastuksen B-kierrokselle starttasi lopulta 27 ratsukkoa, sillä säännön mukaan 20. ratsukkoa ja viimeisen kanssa samoilla virhepisteillä olevat pääsevät mukaan.

Käännetyssä järjestyksessä mentiin. Alussa starttasivat A-kierroksen neljän virhepisteen ratsastajat.  Luciana Diniz kasvatti muille paineita ratsastamalla Fit for Funilla heti ensimmäiseksi nollan. Mutta ei rata  niin helppo ollut,  Diniz oli tilastollinen poikkeus. Henrik von Eckermann pudotti Yajamilalla heti perään kolme puomia, ja puomeja keräsivät myös Philippe Rozier, Tiffany Foster, Ben Maher ja Kevin Staut.

Tämän jälkeen tuli liuta puhtaita suorituksia. Brasilian Pedro Veniss selvisi kotiyleisön riemuksi yhdellä aikavirheellä ja nousi Dinizin kantaan. Hänen peräänsä saman teki Qatarin Ali Yousef Al Rumaihi valtavakapasiteettisella belgialaisella Gunderillaan. USA:n McLain Ward ja HH Azur sekä Brasilian Doda Miranda Neto selvittivät vuorollaan radan leikiten ja nousivat Dinizin rinnalle.

Argentiinan Matias Albarraccin teki jymysuorituksen, otti kaksi aikavirhettä ja siirtyi siten hetkellisesti johtoon.

Kuuman ryhmän ensimmäisen nollan teki Nick Skelton Big Starilla. Näin hän asetti muille kovat paineet. Jeroen Dubbeldam otti myyntihevosellaan Zenithillä yhden aikavirheen. Martin Fuchs pudotti Clooneylla kerran.

Roger-Yves Bost ja Sydney Une Prince ottivat puomin ja yhden aikavirheen ja joutuivat näin pois pelistä. Skeltonin jälkeen vielä viisi ratsukkoa raivasi tiensä uusintaan.

Tulokset täällä

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016