Elmo Jankari teki niinkuin suunnitteli. Hän ratsasti loistavan raviohjelman ja satsasi helppoihin kohtiin, kuten pysähdykseen ja alkutervehdykseen.

Alkutervehdys menikin täysin oppikirjan mukaisesti. Arvostelulajin tyypillisiin outouksiin kuuluu se, että hän ei silti saanut siitä kuin yhdeltä tuomarilta 8. Kahdelta muulta 7.

Ohjelma alkoi kuitenkin hyvin. Kahdeksaa, seiskaa…

Vielä vastalaukkakin onnistui puhtaasti. Mutta ne laukanvaihdot! Laukanvaihdoista Jankari sai sujumaan täysin puhtaasti yhden neljästä.

Tällä kertaa 75 % riitti ykkössijaan.

Jankari ratsasti 68 %.  Hän on tässä vaiheessa väliaikasijalla 18, 48 sakkopisteellä vastaan Fox-Pittin 37. Se on kaksi rataestevirhettä ja pari aikavirhettä, ei mahdoton kuroa kiinni ollenkaan. Toki sunnuntaina nähdään vielä hyviä koulutuloksia. Saksan Ingrid Klimke saattaa mennä allekin 30:n.

Elmo Jankari FIN riding Duchess Desiree, during the dressage phase of the Eventing Competition of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Equestrian Eyestrain Centre in Deodoro near Rio, Brazil on 6th August 2016

Elmo Jankari ja Duchess Desirée Deodoron olympiaradalla. Kuva: SRL Peter Putnam

Kärkikolmikko. Ensimmäisen päivän pohjatuloksen teki silinterissä ratsastanut brittikonkari William Fox-Pitt, joka ratsasti virheettömästi ja siististi. Päivän liikkuja oli australialaisen Christopher Burtonin nivelkuolaimilla ratsastama Santano, jonka lisätty ravi on upean elastista.

Saksan Michael Jungin vanhalla Samilla alkaa ehkä olla jo kilometrejä. Ruuna ei esittänyt mahtavia askellajeja ja teki ison virheen vastalaukassa. Jung poistui radalta äreän näköisenä. Mutta ei ollut juurikaan syytä – hän on kuitenkin tässä vaiheessa kolmantena.

Tulokset täällä

Päivitys: Jankarin lopullisessa sijoituksessa on ollut tarkistuslaskennan jälkeen epäselvyyttä tulospalvelussa. Tuloslistoissa oli rinnan kahta lukemaa: 48 ja 47.90. Nyt vaikuttaa, että 48 on oikea tulos.

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016