Esteratsastaja Anna-Julia Kontio, kouluratsastaja Henri Ruoste ja kenttäratsastaja Elmo Jankari ovat vedossa.

Kontio kilpailee kahden tähden tasolla Itävallassa. Sijoitus päivän 145-tason pääluokassa oli torstaina kolmas ratsulla Chirocco. Kontio ratsastaa nykyään saksalaisella huipputason myyntitallilla.

“Chirocco  tuntui tosi hyvältä. En mennyt täysillä, mutta otin jo pikkaisen riskiä. Tämä rata oli minun ja Chiroccon vasta neljäs yhteinen”, Kontio kertoo.

“Chirocco on 9-vuotias tamma, ja simppeli päästään. Sen kanssa on kiva tehdä töitä. Nyt yritän työskennellä sen saamaan koko kroppansa töihin”, Kontio kertoo.

Uransa uudessa vaiheessa Kontio on vasta alussa. Itävallan kilpailut olivat kahden tähden kilpailut, ja toiveissa on saada myös lisää hevosia isompiin luokkiin.

“Totta kai kilpailuissa on eroa. Täällä on kuitenkin hyvät puitteet, tehtäviä radalla ja erikoisempiakin esteitä. Oli kunnon rata, ei mikään helpotettu 145. Nyt on hyvät fiilikset, kun pääsen oikeasti kilpailemaan kärkisijoista”, Kontio iloitsee.

 

Henri Ruoste kilpaili Ranskassa Compiègnessä kolmen tähden GP-luokassa. Ruuna Dixilandin kanssa tulos oli erinomainen 71.54 prosenttia, jolla sijoittui luokassa kolmanneksi.

 

Kenttäratsastaja Elmo Jankari taas on olympiaratsullaan Duchess Désirée luonnollisesti vasta urakkansa alussa Puolan Strzegomissa pitkässä kolmessa tähdessä.  Alku on kuitenkin lupaava: suomalainen on koulukokeen jälkeen kolmantena tuloksella -44,80.