Silmiinpistävän moni on valmis pistämään olympialaisten esteratsastuksessa rahansa USA:n moninkertaiselle olympiaratsastajalle, McLain Wardille ja HH Azurille (Thunder van de Zuuthoeve).

Ratsukko on voittanut viimeksi Rooman nations cupissa toukokuussa. Viimeisin startti tapahtui Aachenissa heinäkuussa, jossa ratsukko oli kuudes. Nämä samat isot kisat suomalaisittain kiinnostava nimi Sveitsin Martin Fuchs olisi voittanut, jos hevonen Clooney ei olisi kieltänyt viimeiselle esteelle.

Ensimmäisissä olympialaisissaan hyppäävää Fuchsia kannattaa seurata tarkalla silmällä. Vaikka hän onkin vielä hyvin nuori,  hänellä on takanaan sama teräksinen valmennussysteemi kuin Steve Guerdat’n takana

Ylipäätään Sveitsin joukkue kokonaisuudessaan näyttää voittajajoukkueelta.  Guerdat’n Nino des Buissonnetsia on säästelty kauden ja ehkä jopa koko uran päätavoitetta ajatellen kaikella sillä osaamisella, mitä Guerdat’n tiimillä on tarjota.

Britti Nick Skelton ja Big Star ja hollantilainen Jeroen Dubbeldam ja Zenith kuuluvat ehdottomiin suosikkeihin. Eikä lista mahdollisista voittajista todellakaan pääty tähän. Lähtölista on kovatasoinen.

Malin Baryardin CueChannan on huolellisesti Baryardille valmistellut suomalainen Sebastian Numminen, joka menetti hevosen altaan viime vuonna. Nummista jännittää se, onko laadukas, mutta vielä suhteellisen vihreä tamma tuotu olympiaradoille mahdollisesti liian aikaisin. Onko näin, olemme asian suhteen viisaampia tänään illemmalla.

Estekisojen ensimmäinen karsintaluokka sekä henkilökohtaisille, että joukkueurheilijoille alkaa tänään Suomen aikaa klo 16.  Kisat jatkuvat tiistaina henkilökohtaisena toisena karsintakierroksena ja joukkuekisan ensimmäisenä kierroksena. Keskiviikkona hypätään kolmas karsintakierros ja joukkuefinaali.

Henkilökohtainen finaali ratsastetaan kahtena kierroksena ensi viikon perjantaina.

Lähtölista täällä

Päivitys klo 15.59. Täsmennetty Nummisen ajatuksia CueChannaan liittyen.

 

HH Azur ja Double H -farmi

Belgialaiseen sbs-kantakirjaan kuuluvan Azurin omistavat lähellä New Yorkia sijaitseva Double H Farm ja belgialainen Francois Mathy, joka on sen ratsastajan McLain Wardin perheen linkki Eurooppaan jo erittäin pitkältä ajalta.

Double H:n takana on upporikas Harrisonin perhe, vanhemmat Jennifer ja Hunter, sekä heidän tyttärensä, hevosten ystävä Cayce Harrison ja miehensä, esteratsastaja Quentin Judge, joka oli farmin ratsastaja vuodesta 2008.  Nuori pariskunta vastaa nykyään tilan hevostoiminnasta.  Judge kisaa kansainvälisesti, mutta tällä hetkellä ykkösratsastaja on McLain Ward, joka on maansa parhaimpia, jollei paras.

H:n nimiin on aiemmin ratsastanut muun muassa Rodrigo Pessoa. HH Rebozo seisoo nyt Double H -farmilla siitosoriina.

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016