Suomalaisen Yvonne Österholmin tulos nuorten hevosten koululuokista Göteborgissa oli neljä paikkaa, kaksi voittoa ja kolme yli 80 prosentin tulosta.

Voittajahevoset olivat 7-vuotias Fiera Girl (Faustinus – Rubinrot), joka sai  81,200 prosenttia sekä 6-vuotias Simmebros Bisquit (Shooting Star – Florestan I), joka voitti prosentein 85,000 ja sai ravistaan 9,5.

Kuusivuotiaiden luokassa Dorina (Belissimo M – Don Schufro) oli jaetulla kolmannella sijalla prosentein 80,000. Viisivuotiaissa Diod (Ampere – Don Schufro) jäi neljänneksi prosentein 75,200.

”Diod on iso hevonen, joka ei vielä ole kasassa. Hevosia arvostellut Christoph Hess kuitenkin sanoi, että hyvä hevonen siitä tulee”, Österholm kertoo.

”Buisquit taas oli vaan tosi, tosi hyvä. Ja Dorina sai myös ysin ravista. Fiera Girl teki oikein hyvän ohjelman”, Österholm luettelee.

Hän kertoo, että kaikki hevoset ovat hienoja, eikä halua laittaa niitä järjestykseen.

”Mä vaan ratsastan ja yritän tehdä parhaani kaikkien kanssa. Mutta jos jostain tulee GP-hevonen, niin Dorinasta. Siinä lukee GP otsassa!” Österholm iloitsee.

Ruotsissa pitkään asunut suomalainen oli juuri lähdössä ajamaan melkein neljän tunnin kotimatkaa, mutta tunnelmat olivat luonnollisesti iloiset.

”Hess sanoi, että minulla on hyvä kyky valmistella hevosia ja minulla on hyvä tunne siitä, kuinka ne pitää ratsastaa. Että osaan näyttää ne, mutta en yliratsasta.”

Tuloksissa Österholmin kohdalla on Ruotsin lippu.

”Koska mulla on ruotsalainen lisenssi. Olisi kyllä kiva, jos olisi ollut Suomen lippu”, Österholm sanoo,

Tuloset tässä.

Korjattu yli 80 prosentin tulosten määrä neljästä kolmeksi.