High Flow´n matka Rio de Janeiroon alkoi lauantaina laivamatkalla.

Hevosen mukaan lähtee tässä vaiheessa sen hoitaja Noora Nyberg ja hevosautonkuljettaja Katja Laine. High Flow´n entinen omistaja Sara Maattola-Lindholm matkustaa myöhemmin hevosen perään Saksaan ja lentää sieltä High Flow´n eli Toopen kanssa Rioon kolmas syyskuuta. Maattola-Lindholmin tehtävä Riossa on hoitaa Toopea ja verrytellä se Katja Karjalaiselle. Karjalainen saapuu Rioon omalla lennollaan heti hevosen saapumisen jälkeen.

Tämä viikko on mennyt viimeistellessä. Karjalainen on treenannut kahdesti valmentajansa Riitta Holopaisen johdolla. Toopen kengitys on säädetty parhaaksi mahdolliseksi, ja sekä kiropraktikko että vyöhyketerapeutti ovat hoitaneet sitä. Lisäksi muutamakin eläinlääkäri on tarkistanut sen matkaan liittyvien säädösten takia.

Lontoossa neljä vuotta sitten Karjalainen voitti paralympiahopeaa hevosellaan Rosie. Nyt odotukset eivät ole yhtä suuret, sillä Karjalainen on ehtinyt kilpailla vasta lyhyen aikaa nykyisessä luokassaan 1A, jossa mennään pelkkää käyntiä. Tässä luokassa on myös eniten lähtijöitä, ja parhaat ratsastavat erittäin korkeita prosentteja.

Karjalainen odottaa matkaa ja kilpailua haikeudella, koska kyseessä ovat myös hänen jäähyväisensä pararatsastukselle.

“Tavoitteeni on ratsastaa elämäni radat, päästä mukaan vapaaohjelmaan ja saada tanssia viimeinen tanssi hevoseni kanssa”, Karjalainen sanoo.

28.8. poistettu hevosen nimestä etuliite paralympialaisten sääntöjen takia.

Lisää teemasta: Olympialaiset 2016