Henri Ruoste  kilpaili Aachenissa Roccabar-hevosen ensimmäisessä GP-startissa voittotuloksella 71.41 prosenttia.

Aachenin CDI3*-kisassa ei ollut erityisen nimekäs kilpailijakaarti, sillä isot nimet ovat vasta kotiutuneet Pariisin maailmancupin finaalista. Mutta kouluratsastuksessa pelataan prosenteilla,  71,4 prosenttia on 71,4 prosenttia,  hyvä tulos,  oli vastassa kuka tahansa.  Saksalaistuomari Peter Holler, yksi viidestä,  antoi Ruosteelle peräti 72,39 %.

Kolmetoistavuotias hannoverruuna Roccabar (Riedinger 2 – Compliment) on Ruosteen oma hevonen.  Hänen hankkiessaan ruunan 3 vuotta sitten se oli koulutusaikataulussaan jäljessä muista.”Laukanvaihdoissa ja sarjoissa meni vähän enemmän aikaa, piaffit ja passaget tulivat taas aika nopeasti. Olisin voinut tuoda sen radoille jo vuosi sitten tai aikaisemmin, mutta silloin itselläni ei olisi ollut tarpeeksi hyvä ja varma fiilis. Haluan, että asiat sujuvat kotona varmuudella ennen kuin lähden kilpailuihin”, Ruoste kertoo.

“Roccabar on aika näyttävä ja vaikeat asiat ovat sille kaikkiaan aika helppoja. Se kävi tänään vähän kuumaksi radalla, mutta pidän kuumista hevosista, joten sikäli ei parane valittaa.”

Kilpailut jatkuvat keskiviikkona GP specialilla ja GP kür -luokalla.

Ruosteella on paikka küriin.

“Ilmoittauduin niin myöhään, että special oli täynnä”, hän viestitti Hollannista.

“Olen kokeilemassa paria hevosta.”

Tulokset

Päivitys klo 19.58 lisätty kommentteja.