Tuleva viikonloppu on merkittävä suomalaisen olympiakouluratsastuksen kannalta.  Terhi Stegars ja Kristina Böckmann taistelevat viimeisistä olympiamaapaikoista. 

Vastus Neumunsterissä on kova, sillä mukana on nimiä Isabell Werthistä Adelinde Cornelisseniin ja Patrick Kitteliin, mutta aivan erityisen kova se on Terhi Stegarsille, sillä mukana on ratsukkoja, jotka ovat olympiarankingissä joko Stegarsin edellä tai uhkaavan lähellä häntä.

Tanskalainen Anna Kasprzak johtaa A-lohkoa Donnperignonilla (1090 pistettä).

Neumünsterissä Stegarsia uhkaavat Agnete Kirk Thinggaard Jojo AZ (989) ja irlantilainen Judy Reynolds Vancouver K (955).

Myös norjalainen Anne Lene Holmen Rainbow Dancer (835) starttaa Neumünsterissä ”pahat” mielessään. Jokainen näistä ratsukoista kilpailee samoista kahdesta vapaasta maapaikasta maalohko –A:ssa.

Tanskalaiset saattavat yrittää saada kokoon jopa keräilyjoukkuetta, mikäli he saavat kaksi läpi 6.3. mennessä ja kolmannen niin kärkeen rankinglistalla, että paikka menee hänelle, mikäli joku jää pois viime hetkellä.

Terhi Stegarsilla ja Axiksella on nyt 904 rankingpistettä. Mukana Neumünsterissä on myös toinen suomalaisratsastaja Kristina Böckmann Der kleine Lordilla. Böckmannilla on pisteitä 742.

Pisteitä jaetaan kaikista GP-luokista, myös specialista ja küristä.  Pisteet otetaan suoraan prosenteista siten, että kür-luokasta kertyy vähemmän pisteitä, sillä kürissä tavataan saada yleensä useita prosentteja parempi tulos.

Viime perjantaina Hevosurheilussa on väärää tietoa ranking-pisteiden kertymisestä.

Korjaus on tässä: siinä missä vapaaohjelman eli kür-luokan 70 %:sta saa 170 ranking-pistettä, saman pistemäärän saa GP:ssä ja specialissa 67 %:sta.

70% tulos GP:ssä/GP specialissa kerryttää rankingpisteitä peräti 200:lla ja 73 %:sta saa jo hulppeat 230 pistettä (kürissä pisteitä kertyy jälleen vähemmän).

Tilanne on aivan veitsen terällä ja pistetilanteet voivat päivittyä yhden kisaviikonlopun jälkeen rajustikin, sillä vain neljän parhaan kisan tulokset otetaan olympiarankingissa huomioon. Kisojen on sijoituttava aikavälille 9.3.-2015 – 6.3.2016.

Näin ollen vielä 6.3. päättyvät Lierin kisat Belgiassa mahtuvat mukaan pistelaskentaan. Stegars on menossa myös Lieriin.

6.3. selviävät paikat eivät automaattisesti mene niille ratsukoille, jotka ne ovat ratsastaneet, vaan ovat vasta maakohtaisia. Varsinaiset ratsastajanimet valitsee kunkin maan olympiakomitea neuvoteltuaan lajiliiton kanssa.

 

Mitä Terhi Stegars tuumaa kilpajuoksusta olympialaisiin?

Entä millä mietteillä on toinen olympianimi, kenttäratsastaja Elmo Jankari, jonka paikan piti olla varma, mutta ei olekaan?

Anna-Julia Kontio ei laske näiden olympialaisten varaan, vaan huitelee tällä hetkellä mustan oriinsa kanssa Hongkongissa. Mikä on Kontion menestyksen ratsastuksellinen salaisuus?

Miksi Anna von Wendt lähti tänään perjantaina ajamaan hevosrekallaan kaikista maailman kouluratsastuskilpailuista juuri Norjan Vestfoldiin?

Kaikkiin näihin kysymyksiin löydät vastaukset tänään ilmestyvässä Hevosurheilussa.

Voit lukea näköislehden aivan pikkurahalla täältä.

Samassa paikassa hoituu kätevästi myös tilaus, eikä sekään hirveitä maksa.  Nautinnollisia lukuhetkiä!