“Tämä oli yksi parhaita ratojamme!” Paloheimo iloitsi kultamitalin ratkettua.

Tai oikeastaan hän iloitsi jo ennen sitä, heti hyvin menneen radan jälkeen. Hän voitti junioreiden luokan kyllä jo lauantaina, mutta silloin tunne ei ollut yhtään niin mainio.

“Mutta tänään valmentajani Ville Vaurion kanssa keskityimme verryttelystä asti siihen, että Wolle on hyvällä mielellä”, Paloheimo kertoo.

Taktiikka piti, ja kürista tuli pisteet 73,440.

Ponteva ruuna on ollut Paloheimon perheellä jo 7 vuotta, sillä ensin se oli siskolla Ellalla. Kun hänen nuorten vuotensa loppuivat, ruuna siirtyi Veeralle, joka jatkaa sen kanssa nyt nuorten luokkiin.

“Wolle ei ole nättänyt vanhuuden merkkejä”, ratsastaja kehuu 17-vuotiasta kilpakumppaniaan.

Pronssimitalisti Martta Palola hevosella Hottas Höjris teki SM:t ylioppilaskirjoitusten välissä. Hän aloitti jo torstaina, ja kirjoitukset jatkuvat heti maanantaina ja tiistaina.

“On se vähän stressaavaa, mutta olen yrittänyt hengittää”, hän kertoo.

SM-hopea tuli hieman yllätyksenä Vaasan liepeiltä Mustasaaresta tulevalle ratsastajalle.

“Hottas Höjris on ensimmäinen junnuheppani, ja se tuli loppukesällä 2018 Tanskasta. Sillä on hyvät askellajit, ja potentiaalia vielä käyttämättä”, Jasmin Sikströmin ja Carina Kempin valmennettava kiittää.

Johanna Similä otti junioreissa kolmannen SM-mitalinsa, pronssin hopean ja kullan jatkoksi.

“Olen tyytyväinen, että sain tsempattua eilisestä. Silloin hevonen oli vähän turhan iloinen, ja viimeisessä laukkalisäyksessä tuli vähän rataan kuulumattomia liikkeitä ja se meni ala-arvoiseksi”, hän kertoo. “Mutta Mein Freund on silti nimensä mukaisesti kaikkien ystävä. Huumoriveikko, jolla on vähän pilkettä silmäkulmassa.”

Tulokset täällä.

 

Lisää teemasta: Kouluratsastuksen SM-kisat