Ravikaraoken SM ratkaistiin Joensuu Areenalla.

Aleksi Kytölä esitti kaksi hämmästyttävän komeaa kilpailuvetoa. Delfiinipoika toi ensin Kytölälle paikan superfinaaliin, johon hänen lisäkseen lauloivat tiensä Nelly Korpikoski, Erika Laine, Anssi Niininen, Marke Ranta ja Niko Varis.

Kytölän superfinaalin kappale oli sekin lainattu Olavi Virran laulukirjasta, ja Tyttö metsässä on mestarin jäljiltä harvoin soinut niin komeasti kuin se teki Joensuun illassa. Täysin itseoppinut laulaja esitti sen käsittämättömällä varmuudella, jolle antaa pohjan miehen kaunis ja vahva ääni. Ravikaraoken ensimmäinen SM sai arvoisensa voittajan.

Hopeamitalisti, porilainen Marke Ranta on – toisin kuin voittaja – erittäin kokenut karaokelaulaja ja -kilpailija. Se kuulsi hänen otteissaan, eikä varsinkaan superfinaalin esitys Rakastan, rakastan, rakastan, jättänyt jossitteluille sijaa.

Ponserin ravikuninkuuteen 23 vuotta sitten ohjastanut Anssi Niininen oli pronssillaan illan kovin yllättäjä. Niininen ei pidä itsestään kovaa ääntä, mutta osoittautui pehmeä-ääniseksi vanhan tanssimusiikin osaajaksi. Hän paitsi lauloi hienosti, myös tulkitsi kilpailukappaleensa uskottavasti. Vihreät niityt ja Ilta skanssissa pääsivät väkisin yleisön iholle.

Ravikaraoken SM-kilpailu oli huikea menestys ja finaali oli juuri niin hieno tapahtuma, kuin ympäri maata järjestettyjen karsintojen jälkeen saattoi kuvitella. Ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö Joensuu Areenalla nähty uuden perinteen alku. Turussa tavataan!

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit