Janne Haapiaisen suojatti Humiro järjesti yhden kaikkien aikojen yllätyksistä Keskisuomalaisen Derbyn finaalissa Jyväskylässä.

Viisivuotiaiden suomenhevosten kauden pääkilpailusta oli ennakoitu kolmen kovan välistä vääntöä. Elli Sisu oli monen papereissa suosikki, mutta myös Caijus ja Callex keräsivät taakseen vankan kannattajalauman.

Henri Bollströmin ajokki Ellin Sisu avasi keulaan ja veti reipasta tahtia. Avauskierros mentiin peräti 23,5-vauhtia.

Reipas matkavauhti antoi takahevosille mahdollisuuden. Humiro oli Janne Haapiaisen kanssa loppukaarteessa vielä aivan hännillä, mutta ehti tykkikirin ansiosta juuri maalilinjalla ohi kärkiparin Ellin Sisu – Lumi-Masi.

“Oli jo voitto päästä mukaan tällaiseen kilpailuun. Neljättä sijaa lähdimme ennakkoon hakemaan, kun lähtö oli tosi kova. Voitto oli iso yllätys”, Janne Haapiainen myönsi.

Humiron peliprosentti Toto76-pelissä oli vaivaiset 0,09. Voittajassa Humiroon rahansa sijoittaneet saivat panoksensa takaisin 165,51-kertaisesti.

“Vielä ei vissiin ymmärrä mitä on tapahtunut”, Haapiainen ihmetteli lähdön jälkeen. “Humiro on ottanut kovat lähdöt tosi hyvin ja mennyt eteenpäin niistä. Kenkien riisuminen vaikutti tänään varmasti myös tosi paljon”, Humiro juoksi urallaan ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä ja jenkkikärryt perässä.

Erkki Kuismasen kasvattaman Humiron voittotulos 24,4a / 2140 metriä on kilpailun historian toisiksi kovin voittoaika.

Humiron Derby-voitto palkittiin 45 000 eurolla.

Ellin Sisu kesti keulasta Henri Bollströmin käsistä toiseksi, Lumi-Masi puristi Harri Kotilaisen kanssa johtavan rinnalta kolmanneksi.