Turussa miteltiin kolmivuotiaiden Kasvattajakruunun finaalit. Tammojen lähdön taustavoimat ovat tottuneet menestymään suuremmissa kilpailuissa, mutta oriiden ja ruunien lähdön sankarin ei.

Tammojen puolella lähdön suursuosikki Free Me lunasti odotukset.

Pekka Korven suojatti torjui alussa edelle pyrkineet varmoin ottein. Jatkossa keulavaljakko sai rauhoittaa kierroksen väliajan 16,0-lukemiin.

Viimeisellä takasuoralla Mika Forss ja Gisele De Veluwe haastoivat tosissaan voittajaa, mutta maalisuoralla Free Me meni menojaan.

“Kasvattajakruunun voitto merkitsee todella paljon. Pitkään on tehty töitä. Nyt tuli pientä varmuutta, että suunta on oikea. Kaikki viittaa hyvään tulevaisuuteen, mutta aina on mentävä päivä tai startti kerrallaan”, Pauli Mattila omistajaportaasta kommentoi voittajahaastattelussa.

Kaikki kuusi kauden kilpailuaan voittanut Free Me lihotti omistajiensa tilipussia 25 000 euron verran. Hevosen omistaa Jokikunnan Tila Oy & Mattila Pauli. Kasvattaja on Jokikunnan Tila Oy.

Timo Nurmoksen valmentama Gisele De Veluwe oli lähdössä toinen. Kolmantena maalilinjan ylitti Kari Venäläisen ajokki Mentha.

Free Me kilpaili liki kaiken mahdollisen menestyksen kotimaan ravikentillä saavuttaneen tallin väreissä. Oriiden ja ruunien lähdössä voittaja toi valmentajalleen Juuso Holttiselle ensimmäisen suuremman luokan onnistumisen.

Lahtelaisen Holttisen treenaama Whole Lotta Love sai rattailleen ensimmäistä kertaa Ari Moilasen, sillä hevosen vakikuski Tommi Kylliäinen ohjasti samaan aikaan Solvallan ravipyhätössä.

Moilanen ja Whole Lotta Love kiihdyttivät keulapaikalle, jossa pitivät koko matkan hyvää tempoa. Ensimmäiset 1500 metriä tultiin 2100 metrin matkalla peräti 14,5-kyytiä.

Reipas vauhti ei näkynyt keulahevosen otteissa lopussa, vaan se irrotti helposti muista 25 000 euron arvoiseen ykköstilaan.

“Voitto tuntuu tosi hyvältä. Tämä on ylivoimaisesti suurin voittoni valmentajana. Meillä on mahtava talliporukka, kengittäjät ja hoitajat ja kaikki. Kunnon juhlat tulevat aivan varmasti”, Holttinen kiitteli tallinsa työyhteisöä voiton jälkeen.

Whole Lotta Love on kilpaillut urallaan 13 kertaa ja voittanut niistä seitsemän. Holttinen on toiveikas menestyskulun jatkumisen suhteen myös jatkossa.

“Ensi vuodelle on kovat odotukset. Uskon orin kehittyvän talvella, kun se pysyy vaan terveenä. Derby on ensi vuoden päätähtäin, sillä pitkät matkat sopivat hevoselle hyvin.”

Whole Lotta Loven omistaa ja on kasvattanut For You Kotka Oy.

Arctic Lover täydensi Pekka Korven tallin  onnistuneen päivän ollen lähdössä toinen. Harri Koivusen suojatti Freelancer oli kolmas.