Tommi Kylliäinen kruunasi upean päivänsä Kymenlaakso-ajon voitolla.

Proud Sally lähti Tommi Kylliäisen neuvomana reippaimmin matkaan, mutta luovutti keulapaikkansa ensimmäisen takasuoran lopuilla Carlemanille.

“Hetken aikaa siinä mietin, mutta ajattelin, että ellen päästä Carlemania keulaan, se mankeloi siinä rinnalla. En tiedä olisiko sitten voitettu”, Tommi Kylliäinen perusteli.

Kylliäisen taktikointi osoittautui oikeaksi, kun valjakolle viimeisessä kaarteessa avautui kiritila. Proud Sally kiri kevein kavioin selvään voittoon. Voittoa juhlisti vielä kolmivuotiaiden tammojen volttilähetyksen SE 15,0ke.

“Voitto yllätti, mutta hyvää sijoitusta lähdettiin kyllä hakemaan”, Kylliäinen kertoi valmennettavastaan.

Elian Web kiri takamatkan parhaana räyhäkkäästi kakkoseksi ja Carleman oli mainio kolmonen.

Tommi Kylliäinen oli muutenkin päivän nimi. Kouvola-ajon vei hänen ohjastamansa Fiery Sid, joka kerta toisensa jälkeen jaksaa yllättää pelaajat. Tommi taituroi Lauri ja Sirkka Parviaisen rautaruunan kolmanteen sisäpariin. Sellaisen juoksun jälkeen Fiery Sidiltä voi löytyä räväkkä pätkä ja niin kävi nytkin. Se suhahti maalisuoran riivatun lailla, ja niin ikään mallikkaasti loppua tullut Surprise Lord sai tyytyä hopeaan. Kylliäisen T76-hattutempun toinen tolppa tuli Lord Ivarilla. Ilkka Hoffrenin valmennettava oli haastajadivisioonan mailin maalisuoralla kuin marsilainen maan asukkaiden joukossa, sen verran lennokkaasti se irtosi kilpakumppaneistaan.

Vaikka syksy on jo edennyt pitkälle, saatiin Kouvolassa nauttia kahdestakin SE-tuloksesta. Proud Sallyn lisäksi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Heidi Ale liitti nimensä ennätysten luetteloon. Se rusensi vastustajansa Mika Forssin ajamana kyvyt esiin -divisioonan 3100 metrin ryhmässä ja teki matkan nelivuotiaiden tammojen SE-luvuiksi 18,0api.

Camri on jälleen huippuiskussa ja johti Tuomas Pakkasen ajamana suomenhevosten avointä lähtöä alusta loppuun. Saaga S teki rehdin juoksun kakkoseksi, se kiersi suurimman osan matkasta ilman vetoapua. Samalla kuningattaren vuosiansiot kohosivat komeasti yli 100 000 euron. Suomenhevosten tähtidivisioonan maalisuoralla iskivät yhteen tämän kauden voitoitta juosseet Diporex ja Kirmon Vire. Viimeistä kauttaan kilpaileva ikinuori Kirmon Vire pusersi parhaansa mukaan, mutta keulassa juosseen Diporexin ote piti loppuun saakka.

Ylivaikeaksi yltyneen 76-rivin aloitti Tapio Perttusen Like Youn vahva kiri, jonka edessä toisen voimatamman, Agnesen, oli taivuttava niukasti. Kun jatkossa seurasi suosikki Camria lukuunottamatta isoja ja pieniä yllätyksiä, jäi Proud Sallyn voiton jälkeen enää yksi rivi, jossa oli kaikki seitsemän oikeaa merkintää. Kouvolalainen kahden hengen porukka sai jackpot-kierrokselta alavoittoineen noin 530 000 euroa.

Kouvolassa pelattiin myös Toton SM-karsinnat. Finaaliin selvisivät vantaalainen Sami Grönberg 636,50 euron saldolla ja Antti Peltola 594,10 eurolla.

 

 

 

Sami Grönberg vei Toto SM:n Kouvolan karsinnan.Sami Grönberg vei Toto SM:n Kouvolan karsinnan.
Fiery Sid yllätti Kouvola-ajossa.Fiery Sid yllätti Kouvola-ajossa.
Camri oli T76-kierroksen ainoa suosikkivoittaja.Camri oli T76-kierroksen ainoa suosikkivoittaja.
Proud Sally teki Kymenlaakso-ajossa SE-tuloksen.Proud Sally teki Kymenlaakso-ajossa SE-tuloksen.