Derbyn tiedotustilaisuudessa Vermossa kuultiin finalistien taustajoukkojen ja järjestävän raviradan viime mietteitä.

Paikalla olivat Meritin valmentaja-ohjastaja Harri Koivunen, One Directionin kasvattaja-omistaja-valmentaja Hanna Lepistö ja Benjamin Evon ohjastaja-valmentaja Veijo Heiskaseen oltiin puhelinyhteydessä.

Kaikkien kolmen hevosen valmentajat olivat tyytyväisiä suuren finaalin alla. Harri Koivunen korosti, että Merit on yksi nopeimpia hänen koskaan ajamiaan hevosia. “Jos juoksu menee niin, että ruuti on kuivaa ja se pääsee käyttämään 200 metrin palansa, tulee muillekin kiire”, Koivunen myhäili.

Hanna Lepistö kertoi One Directionin tehneen kymmenen päivää aiemmin juostusta Riihimäen startista kovan harppauksen derbykarsintaan. “Se oli kuin eri puusta tehty”, Vermon Ravikoulussa työskentelevä Lepistö koki. Hän on kuukausi sitten ostanut Haimoosta tilan, josta on jo kerran lähdetty voittamaan Derby, kun Talli Ramseksen Valentino oli paras vuonna 1982.

Veijo Heiskanen kuvaili Benjamin Evon tehneen syntymämaan visiittinsä hyvissä merkeissä. “Hevonen ei ottanut takapakkia, se matkustaa, syö ja juo hyvin. Sen jälkeen on ajettu normaalia rutiinitreeniä mäkeen.” Heiskasella on pitkä kokemus sekä Ruotsin, että Suomen ikäluokkalähdöistä. “Siinä missä Suomessa on 4 – 5 hyvää, on Ruotsissa 15, siinä se ero. Mutta ei ne kummankaan maan huiput toisiaan paljon jätä.”

Lopuksi Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki kertoi oman näkemyksensä finaalista. “Se on tasainen ja tasokas, ja voittajasuosikkeja on monta.” Vermolla on lyhyen ajan sisään jo kolmas suurkilpailuponnistus, Finlandia, Kuninkuusravit ja nyt Derby. “Sata lasissa tehdään tätäkin”, Mahlamäki vakuutti.